Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

Menedzserek a fenntarthatóságról

2022.05.19.

A fenntarthatóságról, a vállalati szektor és az önkormányzatok felelősségéről és teendőiről folytattak gondolatébresztő beszélgetést a Jászsági Menedzser Klub Egyesület tagjai szerda délután a Co-op Star Zrt. Oktatási- és rendezvényközpontjában.

A konferenciát Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet igazgatója vezette, aki többek között szólt a karbonkibocsájtás-csökkentés megvalósításának kihívásairól, a megújuló energia alkalmazásában rejlő lehetőségekről, a hulladékcsökkentés, újrahasznosítás feladatairól a települések, vállalkozások és a mikrokörnyezet szintjén.

A dr. Rédei István vezette klub tagjai és a megjelent településvezetők aktívan részt vettek a beszélgetésben.

Márta Irén hangsúlyozta, mindenkinek egyéni felelőssége is tenni a fenntartható jövő megvalósításáért. Az olyan apró dolgok, mint a háztartási hulladék szelektív gyűjtése, a tudatos vásárlás, az élelmiszerpazarlás elkerülése, a háztartási eszközök, ruhák, cipők javítása a csere helyett, a megújuló energiák használatára való törekvés, minél kevesebb csomagolóanyag használata bevásárlások során, vagy például a komposztálás mindenki számára kivitelezhető mozzanatok a mindennapi életben.


vissza