Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

Hulladékudvar

Jászberény Hulladékudvar Létesítmény

Jászberény, Szelei úti (5100 Jászberény külterület 0337/4 hrsz.)

 

Célunk, hogy megoldást találjunk a lakosságnál keletkező speciális hulladékok és azok veszélyes összetevőinek begyűjtésére illetve, hogy megszűnjön az illegális hulladék-elhelyezés. Fontosnak tartjuk egy olyan fenntartható hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, amely segíti a lakosság környezettudatos gondolkodását és erősíti annak szemléletét.

 

A hulladékgyűjtő udvarban kizárólag a lakosságnál keletkező alábbi típusú és mennyiségű hulladékok kerülnek ingyenesen átvételre:

  • Zöldhulladék 100 kg/ nap , éves kvóta 600 kg (növényi eredetű kerti hulladékok, falevelek, nyesedékek, darabolt gallyak, melyeket zsákokban, vagy kötegelve, maximum 1 m hosszúsága darabolva lehet átadni;
  • Építési jellegű inert 150 kg / nap éves kvóta 1000 kg  hulladék, amely veszélyes összetevőt nem tartalmaz (zsákban/vödörben)
  • Lomhulladék 150kg / nap éves kvóta 600 kg (nagydarabos hulladék, bútor, textília, stb.);
    • Gumiabroncs 4db/ nap éves kvóta 16db (kizárólag személygépjármű gumiabroncs kerül begyűjtésre a következő paraméterek szerint:, 24”-os felső határig és bicikli gumiabroncs)
  • mennyiségi korlát nélkül leadható a háztartásban szelektíven gyűjthető papír, műanyag, (újság, hullámpapír, csomagolópapír, karton, tiszta fólia, műanyag, öblös üvegek - italos, befőttes stb. – egyéb üvegpalack, sörös, üdítős-, konzerves dobozok);
  • elektronikai hulladék (tv, telefon, elhasználódott háztartási gép, stb.) (mennyiségről érdeklődjön)
  • egyéb veszélyes hulladék (festékek, ragasztók, gyanták, tinták, oldószer maradékok, elemek, akkumulátorok, motor és hajtóműolaj, szennyezett csomagolási hulladék); (mennyiségről érdeklődjön)
  • használt étolaj (mennyiségről érdeklődjön)

 

Nyitva tartás :

       Hétfő                 12:30-19:30

       Kedd                 12:30-19:30

       Szerda               12:30-19:30

      Csütörtök             08:30-15:30

       Péntek               08:30-15:30

       Szombat            08:30-15:30

       Vasárnap           szünnap

Kérjük szíveskedjenek a nyitva tartást figyelembe venni!A Hulladékudvar igénybevételének feltételei

A létesítmény szolgáltatásainak ingyenes igénybevételére jogosultak a Magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképességükben nem korlátozott magánszemélyek.

 

A létesítménybe történő beszállításkor a lakos köteles a személyi igazolványát, lakcímkártyáját a hulladék átvevőnek felmutatni!

 

A hulladék átadó lakosnak az átadásnál személyesen kell jelen lennie, vagy távollétében az azonos lakcímen lakó családtag írásbeli meghatalmazással eljárhat a nevében. Másnak a nevében és nevére a létesítményben leadni kívánt hulladékot az Üzemeltető megtagadja!

 

Nem lakossági eredetű és mennyiségű hulladék átvételét az Üzemeltető megtagadja.

A hulladékudvarba csak szelektíven, egymástól külön gyűjtött hulladék vagy anyagfrakcióként szétválogatott hulladék szállítható be és vehető át.

 

A hulladékok tömegmérési kötelezettségére tekintettel kérjük Önöket, hogy a szóródásra hajlamos hulladékokat

kizárólag zsákban / vödörben, vagy kötegelve szíveskedjenek beszállítani.

- építési jellegű  hulladékok átvétele ( beton , tégla, cserép és kerámiák ) KIZÁRÓLAG ZSÁKBAN/VÖDÖRBEN, lapmérlegen mérhető módon tudjuk befogadni ,

- zöldhulladék jellegű hulladékokat átvétele maximum 1 méteres darabokra vágva, kötegelve, zsákolva, lapmérlegen mérhető módon tudjuk befogadni,

- egyéb veszélyes és nem veszélyes hulladékokat pedig kizárólag előre szétválogatva lapmérlegen mérhető módon tudjuk befogadni.

 

A beszállított hulladékot, a beszállító lakos helyezi el a létesítményben erre a célra kijelölt konténerben, vagy gyűjtőhelyen, a telephelyen dolgozó személy utasításának megfelelően.Az átvehető hulladékok listáját  >> ITT <<  tekinthetik meg.Tegyünk együtt környezetünkért, a tisztább Jászberényért!

Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt.