Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

A háztartási hulladékgyűjtésről

2021.10.20.

A JVV Nonprofit Zrt. munkatársai a háztartásokban összegyűlt kommunális hulladékot rendszeresen elszállítják. A tevékenység gördülékeny menetéhez az ingatlantulajdonosoknak is hozzá kell járulni olyan módon, hogy a gyűjtőedényeket a jogszabályban meghatározottak szerint helyezzék el. A kukákat lehetőség szerint reggel 6:30-ig tegyék ki a szállítási menetrend szerinti napokon.

A 385/2014 (XII.31) Korm. rendelet szabályai érvényesek a gyűjtőedények elhelyezésére, amelyet az alábbiakban ismertetünk:

5. § (1) Az ingatlanhasználó a települési hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedényt az ingatlanon belül tartja, azt közterületen tartósan csak a közterület használatára vonatkozó önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint helyezheti el. Nem tekinthető tartós közterület használatnak a gyűjtőedény ürítési célból történő közterületre helyezése.

(2) Az ingatlanhasználó gondoskodik arról, hogy a települési hulladék közszolgáltatónak történő átadása, továbbá az ingatlanhasználó által gyűjtőhelyre történő elszállítása biztonságosan, a környezet veszélyeztetését, szennyezését, károsítását, valamint a hulladék kiszóródását kizáró módon történjen.


vissza