Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

VárosFa Program

2022.10.28.

VárosFa Program

A MOL-Új Európa Alapítvány kezdeményezésére az Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége szervezésében az úgynevezett „VárosFa Program” keretében 70 db fát ültettek el Jászberényben a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Zrt. munkatársai.

A Szent István körúti Szivárvány Óvoda mögötti területen október 21-én, péntek délelőtt az óvodások folytatták a projekt munkálatait. A gyerekek mulcsot szórtak a növények tövéhez, illetve dallal és kis rajzokkal biztatták a fákat növekedésre.
A projekt háttér információit Bató Andrea, a Városgazdálkodási osztály vezetője ismertette. A közösségi eseményen megjelenteket Budai Lóránt polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte a környezettudatos nevelés fontosságát.
A program keretében az elmúlt napokban fákat ültettek a Szivárvány óvoda mögötti terület Zagyva parti szakaszán mindkét oldalon a Szent Imre herceg úti hídig, a Som utca és a Külső Pelyhespart utca környékén, a Szárazmalom utcában, a Jásztelki úton, a Göncöl utcában, a Zagyvaparti sétányon pedig a jövő héten ültetnek még tíz fát a JVV Nonprofit Zrt. szakemberei.
A fák támasztó oszlopokkal és távtartókkal vannak ellátva. A kiszáradástól a gyökérzet köré tekert több méter hosszúságú drill csővezeték védi meg a növényeket. A csöveket rendszeresen vízzel feltöltve folyamatosan biztosítva lesz a fák nedvesség utánpótlása.

vissza