Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

Állatkert fejlesztés

2022.09.01.

A „Jászberényi Állat- és Növénykert turisztikai vonzerejének növelése új, célcsoportspecifikus elemek által” tárgyú beruházás keretében megvalósult létesítmények műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására került sor kedden délután.

A média munkatársait, a megjelent városvezetőket, képviselőket, hivatali dolgozókat, a JVV NZrt. mint fenntartó, a kivitelező és a műszaki átvevő cég megbízottait Sárközy Tamás intézményvezető kalauzolta a beruházás helyszínén. A bemutató során ismertette a közel egy év alatt megvalósult több mint tíz project-elem részleteit. Az infrastrukturális fejlesztéseken túl több, a látogatók számára vonzó átalakulás tapasztalható a gyűjtemény területén. Talán leglátványosabb a hatalmas röpde épülete, amely mintegy száz papagája otthonául szolgál majd. Ezen kívül tágas szarvaskifutó, víz alatti betekintést engedő kajmán- és vidra ház is épült, valamint a korhoz méltó kerítést és fogadó épületet kapott a berényi zoo.
A használatba vételi engedélyezési eljárás még körülbelül egy hónapot vesz igénybe. Azt követően élvezhetik teljes körűen a látogatók a megújult állatkertet.

vissza