Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

JVV Nonprofit Zrt

A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt.) legelső szervezeti formája 1994. január 1-jén – Jászberény Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonú gazdasági társaságként – kezdte meg működését a Jászberényi Városgazdálkodási Vállalat jogutódjaként.

A cég életében a 2011-es esztendő jelentős változásokat hozott, amelynek eredményeként tevékenysége kibővült. Márciustól az egykori hűtőgépgyári sportlétesítményeket és strandot, valamint egyéb a Város tulajdonában álló ingatlant is a Jászberényi V. V. Zrt. üzemelteti. Szeptember 30-ával a társaság 100%-os tulajdonában lévő két leányvállalata, a JÁSZVÍZ Kft. és BERÉNYKOM Kft. is beolvadt a cégbe, október 1-jétől pedig az Állat- és Növénykert is a társaság üzemeltetésbe került.

A társaság fő tevékenységi köre a kezdetektől fogva a város vagyonának fenntartása és a városi szolgáltatások biztosítása, így a közterületek kezelése, tisztán tartása. Hatáskörébe tartozik a legtöbb, a város gördülékeny működését elősegítő feladat ellátása, a lakosság mindennapi életéhez szükséges alapvető feltételek megteremtése és folyamatosságának biztosítása, valamint sportlétesítmények, strandok üzemeltetése is.

A társaság közszolgáltatásként 2014 év elejétől végzi Jászberényben és vonzáskörzetében a települési szilárdhulladék gyűjtését s szállítását, valamint ugyancsak közszolgáltatási feladatként részüzemeltet több, a város területén működő közoktatási intézményt.

A közszolgáltatási tevékenységek mellett kiemelt figyelmet kap a lakosság és a Jászberénybe látogatók kikapcsolódásának, a rekreáció lehetőségének biztosítása. A sport- és szabadidő hasznos eltöltésére várjuk az érdeklődőket a Jászberényi Állat- és Növénykertbe, a mellette található strandra és uszodába, valamint sportlétesítményekbe is.

Horgosi Zsolt

vezérigazgató