Kommunális hírek

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

Hírek

Ügyfélfogadás tájékoztató

>> Tájékoztató megnyitása <<




Újabb csemete született népes éji majom családunkban 

Február 13-án boldog napra ébredtek állatkertünk gondozói. A lajhárok és az éji majmok közös birodalmában ugyanis Bokito, az éji majmok családfőjének hasán egy aprócska, új családtag kapaszkodott. Az újszülött az első napokban még annyira kicsi volt, hogy szinte teljesen elveszett szülei dús szőrzetében, pláne, ha épp azok hasi oldalán tartózkodott. Ilyenkor kellő figyelemmel ugyan, de megpillanthatók a kölyök aprócska lábai vagy a testéhez képest igen hosszú farka, ám a cseperedő kölyök bátorodására és a kíváncsiskodó szempárra jónéhány hetet még várni kell. Az éji majmok viselkedésében különleges jelenség, hogy a szoptatás idején kívül a kölyköket az apaállat hordozza, az ő feladatuk az egyre cseperedő és ezzel együtt nehezedő kölyök cipelése. Bokito és Malika 2013. óta élnek Állatkertünkben és igazán kiváló tenyészpárnak bizonyulnak. Az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogramba tartozó éji majmok Jászberényben immáron 6. kölyküket nevelik.

2020-04


A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ezúton kéri a tisztelt lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtés során a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő zsákba és a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edényzetekbe, ne helyezzék el az alábbi hulladékokat a fertőzésveszély elkerülése érdekében:

  • használt papírzsebkendő,
  • ételmaradékkal szennyezett csomagolási hulladék,
  • különböző egyszerhasználatos egészségügyi papírtörlőkendő.

A fent megnevezett hulladékokat minden esetben a kommunális hulladék gyűjtését szolgáló edényzetben helyezzék el!

A vírus elleni védekezésre használt arcmaszkot és gumikesztyűt kérjük, hogy semmiképpen ne dobják a szelektíven gyűjtött hulladékok közé. Ezeket minden esetben dupla hulladékgyűjtő zsákban legalább két nap pihentetés után helyezhetik a kommunális hulladékgyűjtő edénybe.





Bezárt az állatkert, a termálfürdő, a sportcsarnok és a jégpálya is

A kialakult járványhelyzet miatt a J.V.V. Nzrt. által üzemeltetett több létesítmény is bezárja kapuit határozatlan időre.

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a társaság által üzemeltetett létesítmények közül a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Hatvani úti Strand és Termálfürdő, a Lehel Sportcsarnok
valamint a Jászberényi Jégcsarnok március 17-től – összhangban a kormányzati előírásokkal, és egyeztetve Jászberény Város vezetésével – további intézkedésig zárva tart.

A fenti döntések meghozatalát Jászberény város és a Jászság lakosságának érdekében, a koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzet kezelése érdekében hoztuk meg.



Sportintézményi zárlat a koronavírus ellen


Tisztelt Sportszervezet Vezetők, Tisztelt Lakosság!

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő sportlétesítmények működésével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adom:

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében, továbbá a sportszervezetektől érkezett tömeges lemondások végett, a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő sportlétesítményeket átmeneti jelleggel és határozatlan időtartamra vonatkozóan bezárjuk.

Az érintett létesítmények a következők:

- Bercsényi úti Sportcsarnok (Bercsényi út 11.)

- Rákóczi úti tornaterem (Rákóczi út 29.)

- Tornaterem Apponyi Albert Ált. Isk. (Bajcsy Zy. Út 1.)

- Szántai Tornakert (Pethes Imre út 2.)

- Lehel Sportcsarnok és sportlétesítmények (Gorjanc Ignác sétány 5.)

- Jászberényi Jégpálya (Líceum utca 2.)

A lakosság védelme érdekében tett fenti intézkedésinkről társaságunk folyamatos egyeztetéseket folytat Jászberény Város Vezetésével és azon túl, a Magyarország Kormánya által felállított Operatív Csoport javaslatait, utasításait nyomonkövetve mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványügyi helyzet mielőbb véget érjen.

Amennyiben a jelenlegi állapotban változás történik, a lehetőség szerinti legrövidebb időn belül tájékoztatjuk az érintetteket.

A rendkívüli intézkedések visszavonásáig kérjük a közleményben foglaltak megértését és elfogadását.

Jászberény, 2020. március 18.

Tisztelettel: Jászberényi V.V. nonprofit Zrt.

 

 


Önkéntes nap szombaton a Jászberényi Állatkertben

Március 14-én (szombaton) várunk minden kedves segítő szándékú önkéntest, akik szívesen csatlakoznak a Nagy Tó környezetének hangulatosabbá varázslásához. 

A RÉSZVÉTEL ELŐZETES TELEFONOS JELENTKEZÉSHEZ KÖTÖTT!
További információ: Komondi Ildikó 30/735-2530

2020-03


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ismét gyarapodott a Jászberényi Állatkert

Üdv mindenkinek!
Sámsonnak hívnak és szeretnék nektek bemutatkozni. Elnézést kérek, hogy nem alkalomhoz illő a megjelenésem, de a fotós nem szólt, hogy ma fognak bemutatni a Nagyközönségnek. :D

Decemberben születtem az Állatkert ázsiai kiskarmú vidrapárjának első csemetéjeként. Szüleim hónapokon keresztül féltő gonddal óvtak, még a gondozóink elől is ügyesen elrejtettek, amíg nagyon kicsi voltam! Aggodalmuk érthető volt, hiszen ők sem ismerik egymást túl régóta, ezért sok volt a közös tanulnivaló a gyermeknevelés terén is. Anya, Júlia már évek óta a Jászberényi Állat- és Növénykert lakója, apa, Rómeó viszont csak július óta él itt. Érkezésének az Állatkert dolgozói is nagyon örültek, hiszen anya régóta várt már egy új párra. Anya öröme volt azonban a legnagyobb az érkezés első percétől fogva, hatalmas lelkesedéssel fogadta új társát. Apa is csak az első napokban volt kissé félénk, aztán mindenki legnagyobb meglepetésére december 17-én megszülettem én. :)
Ha velem is szeretnétek találkozni, legyetek türelmesek és gyakran keressétek fel a kifutónkat, hiszen egyelőre még kicsit bátortalan vagyok. Etetés előtt azonban biztosan én is előbújok és a medencénél türelmetlenül várom a finom falatokat.

2020-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Korizni megy Magyarország program a Jászberényi Jágpályán!

A korcsolyasport dicsőségfalán aranybetűs dátum 2018. 02. 22., amikor a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban. A történelmi teljesítmény előtt tisztelegve február 22-e a Magyar Korcsolyázás Napja lett. Ez alkalomból ez év február 22. napján szórakoztató programmokkal várták az érdeklődőket agyorskorcsolya egyesület edzői, továbbá a pálya Üzemeltetője.

2020-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rövidpályás Gyorskorcsolya Verseny a Jászberényi Jégcsarnokban

A 4. Jász Kupa rövidpályás gyorskorcsolya versenyt szervezeték az elmúlt hétvégén jászbernyben. Az eseményen több mint 160 versenyző szerepelt, ahol a hazai csapat több ízben is a dobogó legtetejére tudott feljutni. Az eredmények önmagukért beszélnek.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

2020-02










Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Második alkalommal kerül megrendezésre a Jász Kolbásztöltő Buli a Városüzemeltető kezelésében lévő Bercsényi sportcsarnokban.
Az esemény nem titkolt célja egy jó hangulatú rendezvény keretein belül a kolbász készítésének bemutatása, valamint a fogyasztásához köthető hagyományok megőrzése, továbbadása. Akik kedvet kapnak a versengéshez szakmai zsűri előtt bizonyíthatják, miért páratlan az általuk készített kolbász. Az eseményre nagy szeretettel várnak a rendezők baráti társaságokat, valamint családokat egyaránt.

2020-01






biztonsagi-terv-jasz-kolbasz-2020-1-25-honlapra.pdf


Cori-Kör kori gála

A jászberényi Jégpálya 2020 évi sportélete a Cori-Kör Alapítvány rendezvényével, nevezetesen az Újévi Kori Gálával kezdődött. Az év első hetében, január 3-án délután adtak egymásnak randevút a fiatal műkorcsolyázók, akiket ez alkalommal is igen sokan meglátogattak. A sportolók egyéni és csoportos kűrjeiket mutatták be az egészen kicsi korosztálytól indulva. A rendezvény kiváló színvonalú volt, ahol rengeteg tapssal nyilvánították ki tetszésüket a kilátogató ismerősök, barátok, szülők és nagyszülők.

2020-01







Jászberényi Gimnasztika SE évzáró műsora

Évzáró Rendezvényét tartotta december 20. napján a Jászberényben működő Jász Gimnasztika SE. A rendezvény helyszínét a hűtőgépgyári területeken lévő, vagyonkezelő Zrt. által üzemeltetett sportcsarnok biztosította, ahol mind a résztvevők mind az érdeklődők szép számban jelentek meg e színvonalas esemény alkalmából. Az estet a csillogás, a harmónia és a mosoly jellemezte, amely méltó lezárása volt e mozgalmas és eredményes évnek.

2019-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fitness évadzáró a Bercsényiben

December harmadik vasárnapján tartotta évadzáró rendezvényét a Dance Fitness SE. A rendezvénynek a Bercsényi úton lévő sportcsarnok biztosította a helyszínt, ahol a sport iránt érdeklődők nagy számban követték figyelemmel a látványos produkciókat. Az estén minden korosztály megmutatta tudását, amelyet egy nagyon dinamikus és rendkívül jó hangulatú műsorban foglaltak össze az egyesület pedagógusai. Gratulálunk!

2019-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MVM JÉGKALAND A VÁROS JÉGPÁLYÁJÁN

December harmadik hétvégéjén, vasárnap nagyszabású rendezvényt tart az MVM a Jászberényi Jégpálán.

DE Mi IS AZ AZ MVM JÉGKALAND?

Szeretsz korcsolyázni? Szereted a kalandokat? Kíváncsi vagy, vajon melyik város tudja a legtöbb energiát beleadni a korcsolyázásba? Találkozzunk december 15-én vasárnap az MVM Jégkaland 7 helyszínének egyikén! Budapesten, Jászberényben, Szegeden, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Pécsett és Békéscsabán várjuk a korcsolyázás szerelmeseit. Válaszd ki a hozzád legközelebb eső jégpályát, töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és érezd a mozgás pozitív energiáját! Programok kicsiknek és nagyoknak, valamint érdekességek az energia vonalán.

2019-12


Elkezdődött a kispályás teremlabdarúgás szezonja

December első vasárnapján megkezdődött Jászberényben a városi kispályás teremlabdarúgó csapatok tornája. A mérkőzések helyszíne a Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnok, amely immáron rendhagyó helyszínnek számít e sport életében. A téli szezonban három bajnokság fut, amelyek között kettő (1. és 2. osztály) a fiatalabb korosztály tömegsportolási lehetőségét biztosítja, egy pedig az Öregfiúk néven futó csapatokba nevező rangidős játékosoknak ad sportolási lehetőséget. A bajnokságon - a szervező JFC Kispályás Szakosztály forrásából merítve - az 1. osztályban 16 csapat, a 2. osztályban 17 csapat, az Öregfiúk bajnokságban pedig 9 csapat vesz részt. Jó élményekben és sikerekben gazdag szezont kívánunk minden játékosnak.

2019-12


Szakmaválasztó a sikeres pályaválasztás érdekében

III. Szakmaválasztó kiállítás zajlott november utolsó hetében a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. A rendezvény célja az volt, hogy a végzős általános iskolás tanulók segítséget és megfelelő tájékoztatást kapjanak a pályaválasztásuk során. A rendezvényre kilátogató 7-8. évfolyamos tanulók a Jászság cégein keresztül megismerkedhettek az egyes szakmák művelése során jelentkező kihívásokkal, illetve azok leküzdéséhez tudást biztosító középiskolák kínálatával. A diákok testközelből próbálhatták ki a különböző szakmákat és láthatták azokban rejlő feladatokat, illetve a kecsegtető eredményeket.

2019-11


ÚJRA PINGVINSÉTSA A BERÉNYI ÁLLATKERTBEN
November 16-án, szombaton ismét elkezdődik a Jászberényi Állat- és Növénykert legkedveltebb téli programja, a Pingvinséta. A hideg napok állandósulásával ember és állat egyaránt fellélegezhet, hiszen a barátságtalanná váló időjárásnak köszönhetően eltűnnek a sok bosszúságot okozó csípőszúnyogok. Ennek az Állatkertben talán a pingvinek örülnek leginkább és velük együtt természetesen a miattuk érkező látogatók is. Mivel november közepén szúnyogcsípéstől már aligha kell tartani, alkalmassá válnak a körülmények ahhoz, hogy pápaszemes pingvinjeink egy kis időre elhagyják  a kifutójukat és minden nap a látogatókkal együtt tegyenek egy üdítő sétát a szurikáták, császárbajszú tamarinok, bolíviai mókusmajmok, ázsiai kiskarmú vidrák és az ormányos medvék között vezető hangulatos sétányon. A közös sétán persze a pingvinek gondozója is részt vesz, aki amellett, hogy szemmel tartja, terelgeti a minden lében kanál tollasokat, rengeteg érdekes és informatív tudnivalót mesél a pápaszemes pingvinek életmódjáról, viselkedéséről, de a saját pingvincsapatunkhoz fűződő izgalmas, s olykor megmosolyogtató történeteket is szívesen megosztja a látogatókkal. Az első Pingvinsétára tehát november 16-án, szombaton kerül sor délelőtt 11 órától,aztán pedig minden nap ugyanebben az időpontban. Fontos technikai információ – főként az Állatkertbe első ízben érkező látogatóink számára - hogy a Pingvinséta nem a pingvinek üvegfalú kifutójától indul, gyülekezni a Fősétányon, a szurikáták kifutója mellett érdemes.
2019-11


Újabb szalagavató a Bercsényi úti sportcsarnokban
A hétvégén a Lehel Vezér Gimnázium végzőseinek szalagavatójára kerül sor a Zrt. üzemeltetésében lévő csarnokban. A rendezvény egyik leglátványosabb attrakciója az osztálytánc, amely kettő napot is érintően (november 22-én pénteken este és november 23-án szombaton este) kerül bemutatásra a meghívóval rendelkező közönség számára.
Az Üzemeltető nevében jó szórakozást kívánunk minden résztvevőnek.
2019-11 

A Városüzemeltető felkészül a télre
A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. Jákóhalmi úti telephelyén jártunk, ahol a társaság vezérigazgatója és kommunális ágazatvezetője bemutatta a 2019-2020 évre vonatkozó téli üzemeltetési tervüket. A társaság jelenleg 4 db Mercedes típusú hótoló-sószórósó síkosságmentesítő felépítménnyel felszerelt gépjárművel, 7db univerzális hótoló-sószóró felépítménnyel felszerelt kistraktorral áll folyamatos készenlétben a tél folyamán, hogy Jászberény város közigazgatási határán a kül- és belterületi utak, kerékpárutak valamit közterület hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkálatait elvégezzék. A téli üzemeltetési tervben 26 főt tudunk állandó üzemben mozgósítani, természetesen átcsoportosításokkal ez a létszámot az elvégzendő feladat növekedésével arányosan tudjuk növelni. A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt telephelyén jelenleg 200.000 kg síkosságmentesítő anyag van deponálva, amely azonnal rendelkezésre áll csúszásmentesítés idejére. A városüzemeltető jelenleg közel 150.000 fm útburkolaton, 24.900 fm kerékpárúton végzi a téli üzemeltetési terv szerint a feladatait. Az ágazatvezető külön felhívta a figyelmet az autóvezetők, és az útra kelők részére, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, különösen a tél folyamán.
2019-11


KOWALSKY MEG A VEGA KONCERT JÁSZBERÉNYBEN
Helyszín: Bercsényi út 9-13 Sportcsarnok
Időpont:2019. november 16. 16:00 órától 23:00 óráig
Képek a koncertről!


Szalagtűzés 2019
Ismét elérkeztünk a középiskolák szalagavatói szezonjához.
A szalagavató története régi időkre nyúlik vissza. Valószínűleg az 1830-as években, Selmecbányán rendeztek először bált, bár ott még Valétálásnak nevezték. A kifejezés a latin nyelvből ered: „Valete!” – kiáltották a végzősök a kisebbeknek: „Éljetek boldogul!”. A diákok az utolsó tanév második félévére viselhették a szalagot, és akárcsak ma, ott is egy ünnepség keretein belül adták át a végzősöknek ezeket. A vigalom menete is nagyon hasonló volt a napjainkban szokásoshoz. Az úgynevezett szalagszententeléssel kezdődött: az időközben elsötétült teremben a valétások felhelyezték a tenyérnyi, zöldes árnyalatú, általában selyemből készült szalagjaikat. A régi szokás szerint az alsóbb évesek fáklyás menettel kísérték végig a városon a végzősöket, egészen a városkapuig, ahol egy jelképes fenékbe billentéssel jelezték, hogy immáron nincs ott keresnivalójuk. Ezt követően a végzősök a helyi vigadóba mentek, ahol nagyszabású bállal zárult az ünnepség.
A Városüzemeltető Zrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban e hétvégén a Terplán Zénó Ferences Középiskola szalagtűző rendezvénye volt, amelyet majd azLVG szalagavató bál fog követni november 23-án.
2019-11


Kutyakiállítás Jászberényben

A MEOE Jászberényi Szervezetének szervezésében CAC Kutyashow került megrendezésre 2019. Október 12-én. A kiállítás helyszíne Jászberényben, a Vagyonkezelő Zrt. működtetésében lévő Lehel füves labdarúgópályán volt. A versenyen résztvevő kutyákat 11 kategóriában indíthatták gazdáik, amelyeken a nem fajta tiszta ebek is szerepelhettek. A megmérettetésen szép számban indultak külföldi versenyzők, azonban a legnagyobb sikereket a Magyar ebtenyésztők érték el kicsi és nagy kedvenceikkel.

 2019-10


Rajtolj Te is holnap az I. Jászság Dinamikája Futónapon!

október 11.

A verseny útvonala az Állatkertet is érinti, kíváncsi ormányos medvéink és az éberen őrködő szurikátáink legnagyobb örömére. :) Ezen a napon mindenképp érdemes eljönni hozzánk akár a Futónap indulójaként, akár látogatóként, hiszen 14 órától zárásig mindenki számára ingyenes a belépés!



Takarítási Világnap!
A Takarítási Világnapot szeptember harmadik hétvégéjén, szombaton ünneplik. Hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja.
Ennek kapcsán társaságunk, mint Jászberény városban a hulladékgyűjtést és –szállítást, illetve a közterületek takarítását végző cége, nagy figyelmet fordít a környezettudatos magatartás kialakítására, és ezen keresztül környezetünk tisztaságának megőrzésére. Továbbá elkötelezettek vagyunk a szelektív hulladékgyűjtés iránt, hiszen a közterületeken elhagyott illegális hulladék egy része rengeteg hasznosítható nyersanyagot rejt magában. Annak érdekében, hogy ennek minél nagyobb hangsúlyt adhassunk a közvélemény irányában is, ezért a Takarítási Világnap alkalmából első alkalommal egy őszi nagytakarítási szemétszedési akciót terveztünk szeptember harmadik szombatján. A szemétszedési akció keretén belül a leginkább érintett, illetve érzékeny területeken végeztük az illegálisan elhelyezett hulladékok összeszedését. Ennek keretén belül került sor a játszóterek környékének és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, illetve a városközpontban a jelenleg folyó beruházásokkal érintett területek környezetének a megtisztítása.
A szemétszedési akcióhoz nagy létszámban csatlakoztak a Jászberényi Polgármesteri Hivatal és a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai és önkéntesei. A tíz csoportunkhoz közel 100 fő csatlakozott, akikkel közösen mintegy 11.000 kg környezetünket tovább már nem terhelő hulladék begyűjtését valósítottuk meg szervezett keretek között. A takarítási akció során a hasznosítható hulladékfajtákat szelektíven gyűjtöttük, így elkülönítésre kerültek a papír, fém, műanyag, üveg és zöldhulladék fajták is.
Összességében elmondható, hogy jól sikerült az őszi nagytakarítási szemétszedési akció, amit a következő években szeretnénk ismételten megszervezni.
Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.
2019-10


Európai Mobilitási Hét
Jászberényben szeptember 16-tól 22-ig tartott az Európai Mobilitási Hét, amelyhez társaságunk az idei évben immáron már negyedik alkalommal csatlakozott.
A program keretén belül társaságunk, mint Jászberény városban a hulladékgyűjtést és –szállítást végző cége, nagy gondot fordít a környezettudatos magatartás kialakítására, és ezen keresztül környezetünk tisztaságának megőrzésére. Elkötelezettek vagyunk továbbá a szelektív hulladékgyűjtés iránt is. Annak érdekében, hogy ennek minél nagyobb hangsúlyt adhassunk a közvélemény irányába, és hogy minél szélesebb körhöz eljuttathassuk, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezért a mobilitási hét keretén belül 2019. szeptember 22-én a Jászkerület Nonprofit Kft. által megszervezett rendezvényen társaságunk standjánál ismerkedhetett meg a lakosság a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. A rendezvény ideje alatt szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos totó kitöltésével népszerűsítettük a jászberényi szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét és fontosságát.
Összességében elmondható, hogy egy pozitív napot zártunk, hiszen közel 100 db totó töltöttek ki, továbbá nagy volt az érdeklődés a különböző hulladékgyűjtő zsákok és a komposztáló edények iránt.
Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.
2019-10


Zoopedagógia

Zoopedagógia
A Jászberényi Állat- és Növénykert legfontosabb küldetésének a környezeti nevelés tekinti, melynek középpontjában az élő állatok természetközeli környezetben történő bemutatása áll. A zoopedagógia-központúság jelenti egyben állatkert fejlesztési koncepciónk alapját is. Ez határozza meg a kert napi működésének megszervezésétől kezdve a közép- és hosszú távú tervek elkészítését is.

 

 


IX. Jász-Expo & Fesztivál 2019.

Az idei évben is megrendezésre került immáron IX. alkalommal a Jász-Expo & Fesztivál, ahol társaságunk negyedik alkalommal vett részt. Kiemelt partnerként társaságunk fontosnak tartja, hogy a lakosság közelebbről is megismerhesse a városüzemeltetéssel kapcsolatos tevékenységeinket. A lakosság a társaság tevékenységéről bővebb információt a standunkon kiállított szórólapokból és a társaság több területéről részt vevő kollégáktól is érdeklődhettek. Számunkra örömteli, hogy az Expo ideje alatt a lakosság részéről nagy érdeklődés övezte a standunkat. Ezt az is alátámasztja, hogy a három nap alatt több mint 300-an töltötték ki a környezetvédelmi totóinkat, mellyel az Electorlux Lehel Kft. és a társaságunk által felajánlott tárgynyereményeket és családi belépőjegyeket lehetett megnyerni. A tavalyi évhez hasonlóan standunk az Expo egyik legszínesebb és leglátogatottabb standja volt, amit az is alátámaszt, hogy a társaságunk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíjában részesült.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lakosságnak, hogy ilyen sokan meglátogatták a standunkat és még egyszer gratulálunk a környezetvédelmi totó nyerteseinek.

2019-09

 

 

 

 

 

 

 


Fogathajtó verseny a Hűtős sportpályán

Augusztus utolsó hétvégéjén zajlott a Jászberényi fogathajtó verseny, amelynek helyszínét ez évben is a Vagyonkezelő Zrt. működtetésében lévő hűtőgépgyári füves focipálya biztosította. A rendezvény kiváló hangulatban telt, amit a látogatók a jó szervezésnek és a szerencsésen alakuló tiszta időnek is köszönhettek.

2019-08

 

 

 

 

 

 

 


Mézvásár 2019

Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvényét tartották augusztus 6. napján Jászberényben a Bercsényi úti sportcsarnokban. A vásárban találkozhattak a termelők, a fogyasztók és a méhészkedés iránt érdeklődő nagyközönség. A vásár célja volt, hogy bemutassák a megtermelt méz és méhészeti termékeket, közelebb hozzák az érdeklődőket a termékekhez és bemutassák a méz emberi szervezetre irányuló jótékony hatását. A rendezvényen voltak szakmai és ismeretterjesztő előadások, bemutatók és lehetőség volt a méhészkedéshez szükséges eszközök megvásárlására is.

2019-08

 

 

 

 

 

 

 


 

FIGYELEM!

2019. évi Nyitott pályák akció a SZÁNTAI TORNAKERTBEN

Időpontok: 2019.07.15.-2019.08.22.

Hétfő-Péntek de. 07:00-12:00  du. 15:00-19:00

Szombat és Vasárnap ZÁRVA

Nyitott pályákra vonatkozó szabályok:

 

Tisztelt látogatók, Kedves Vendégeink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. július 15. napjától 2019. augusztus 22. napjáig tartó időszakban a Tornakert kizárólag sportolás céljából vehető térítésmentesen igénybe.

 

A mindenkinek azonos feltételekkel és azonos lehetőségekkel történő használat elv érdekében a pályákat folyamatosan csak 1 órán keresztül lehet használni. A használat kezdetét a területen lévő karbantartónál kell jelezni, aki ezt rögzíti a Tornakert üzenő falára. Amennyiben nincsen az adott pálya használatára más jelentkező, úgy az 1 órás használat meghosszabbítható mindaddig, amíg az adott pályát érintő új igénybevevő nem érkezik.

Mindenkinek jó sportolást kívánunk!


 Környezetvédelmi világnap az óvodai intézményekben!

A Jászberény Városi Óvodai Intézménye szervezésével június 5-én megrendezésre került a környezetvédelmi világnap alkalmából a Váltsuk Zöldre a szürke napokat rendezvény, ahol társaságunk az idei évben 3. alkalommal vett részt.

A rendezvény keretén belül társaságunk is részt vett különféle programokkal, mint például - környezetvédelmi totó, kukásautó bemutató - ezzel is segítve az óvónők áldozatos munkáját, továbbá hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

Társaságunk, mint a város hulladékgazdálkodási tevékenységét ellátó cége, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, ami abban merült ki, hogy a nap során számos izgalmas játék során ismerkedhettek meg a gyerekek a környezettudatos életmóddal. A gyerekeket több állomáson is várták vidám gyorsasági és ügyességi feladatok, mint például műanyagpalack taposása és szelektív válogatós játékok.

A gyerekek szemléletformálása mellett a szülők is próbára tehették a környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat, mivel a regisztráció alkalmával lehetőségük volt egy környezetvédelmi totó kitöltésére, amely totóban változatos kérdések voltak feltéve a hulladékgazdálkodás és a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan.

A nap végén kihirdetésre kerültek a beadott pályázatok - rajzok, újrahasznosított tárgyak - és a totó nyertesei.

2019-06


Fogyatékkal élők sportja

Fogyatékkal élők kosárlabda bajnokságának 4. fordulója került megrendezésre június első hétvégéjén Jászberényben, a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. A rendezvény szervezője az Atlészisz alapítvány, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége volt. A rendezvény egyik fő célja, hogy az országunkban élő fogyatékkal élő emberek segítséget kapjanak a sportolási lehetőségeik bővítésében. Jópélda volt erre az elmúlt hétvége is ahol 5 csapat mérte össze a kosaras tudását. A program jól sikerült, emelkedett jó hangulattal zajlott és a Szervezők a jövőt tekintve már elkezdték az ismétlés tervezését.

2019-06


Sportágválasztó 2019
A Jászkerület Kft. május 26-án, immár 7. alkalommal rendezett sportágválasztót Jászberényben. A sportrendezvény ezúttal is a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Szántai tornakertben és a Margit-szigeten zajlott. A programok egésznap várták az érdeklődőket, amelyeket a városi gyermeknap is tarkított, színesített. A legnagyobb érdeklődés ez évben is a labdajátékokra irányult, ahol a Városban működő egyesületek mindegyike képviseltette magát. Ezen túl a részvevő sportágak között a teljesség igénye nélkül említhetők voltak a küzdősportok a gimnasztikus sportágak, valamint a vizes és jeges sportok is.

2019-05

 

Zorán ismét koncertet adott Jászberényben

A Bercsényi úti sportcsarnokban megrendezett esten a kihagyhatatlan dalok mellett megszólalt néhány a ritkábban játszottak közül, illetve olyan is, amit korábban még sosem hallott a rajongó tábor. Zorán koncertjeit mindig az a mélyrőljövő, érzelmes mondanivaló jellemzi, amely szenvedélyesen magával ragadja a hallagtó közönséget. Ennek köszönhetően március 28. estéjén a jászberényi csarnok látogatóinak ismét lélekemelő élményben lehett részük.

2019-04


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! ♻️

Társaságunk is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akciója, amit idén immár nyolcadik alkalommal rendeztek meg.
A környezetünkre való odafigyelés, összességében a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít, ezért is csatlakozott társaságunk a TeSzedd szemétszedési akcióhoz, hogy környezetünknek ezzel is jó példát mutassunk, hiszen fontos számunkra a szép, tiszta környezet, amiért társaságunk hajlandó is tenni.

A szemétgyűjtési akció keretén belül társaságunk közel 100 db gyűjtőzsákot töltött meg az illegálisan elhelyezett hulladékokkal, amely nagyságrendileg 200 kg mennyiségnek felel meg.

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.

2019-03


Shor-track verseny és Gyorskorcsolya diákolimpia a Jégpályán

Ez év márciusában kettő országos versenynek adott helyet a városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Jászberényi Jégpálya. A versenyek szervezője és fővédnöke az MKOSZ volt, amelyhez a helyi Gyorskorcsolya Szakosztály csatlakozott mint rendező. A hideg ellenére nagy érdeklődés jellemezte mindkét eseményt, ahol az eredményes felkészülésnek köszönhetően számos hazai siker született.

2019-04


Egy új rendezvény a város életében
Idén januárban első kolbásztöltő fesztivál színhelyét biztosította a JVV NZrt. működtetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnok. Az esemény - a nevéhez hűen - az ország minden tájáról nevezett csapatok kolbásztöltő versenyével kezdődött és a fesztivál jelleget adó zenés mulatozással zárult. Az elkészült kolbászokat széles körben díjazták a szervezők és legrangosabb díjként a verseny végén átadták az első helyezést elért hazai csapatnak az aranyozott vándorkolbásztöltőt. Guinnes rekord volt ez a nap a sportcsarnok életében, ugyanis ennyi kolbász még soha nem volt az épületben.

2019-03

Ismét Szakmaválasztó nap a Bercsényiben

Második Szakmaválasztó nap zajlott a bercsényi sportcsarnokban, ahol a házigazda a Jászberényi Önkormányzat volt. A rendezvény nagy látogatottságnak örvendett, amelyen a város általános iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói ismerkedhettek a szakmákkal és azok művelésére lehetőséget adó középiskolákkal. A kétnapos eseménynek több ezer látogatója volt, amely igazolta a jövő évi harmadik szakmaválasztó fontosságát és szükségét.

2019-03


Fogathajtás a Lehel füves futballpályán

Szeptember utolsó hétvégéjén Jászberényben zajlott az Országos Fogathajtó verseny soron következő fordulója. A rendezvény helyszínét az állatkert mellett lévő Lehel pálya biztosította, ahol a szervezők a felnőtteknek étel ital mellett a lovas sporttal, a gyermekeknek színes programokkal kedveskedtek. A fogatok több kategóriában indultak és teljesítették időre az akadályokkal megspékelt versenypályát. Az esős időjárás ellenére sokan kilátogattak a helyszínre, amely az üzemeltető Zrt.-nek köszönhetően most is mesébe illő színtere volt a rendezvénynek.

2019-10


Ismét nemzetközi kupa a Bercsényi úti sportcsarnokban

VIII. Nemzetközi Taekwondo Kupa zajlott október második hétvégéjén a VVZrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. A rendezvény szervezője és rendezője a helyi sportegyesület küzdősport szakosztályának tagjai voltak, akik nagy odaadással építették fel a küzdelmek helyszínét. A hangulat az elvárásoknak megfelelően alakult, amelyet a több nemzetből érkező csapatok egy-egy izgalmas viadala tett különösen izgalmassá.

2018-10


Jász Expo 2018
A közelmúltban a 8. Jász Expó kiállításon vett részt a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. A rendezvény szeptember 7-9 között zajlott, amelynek a helyszíne az LVG udvara és tornaterme volt. A Zrt. négy fő területét igyekezett bemutatni, amelyek között ott volt az állatkert, a strandok, a szelektív hulladékgyűjtés és végül, de nem utolsó sorban a jászberényi jégpálya. A háromnapos rendezvény alatt rengetegen látogattak el a cég standjához, akiket a kollégák színes, érdekes látnivalókkal, ajándékokkal, nyereményekkel és sok szeretettel vártak.

2018-09

Boksz kupa Jászberényben


Az elmúlt szombati napon a III. Lehel Boksz kupa zajlott a V.V. Zrt. üzemeltetésében lévő Bajcsy úti tornateremben. A rendezvény szervezője és rendezője a jászberényi Csík Tibor Ökölvívó Klub volt. A kupa 10:00 órakor mérlegeléssel kezdődött, amelyet a 12:00 órától a küzdelmek követtek. A hangulat emelkedett volt az izgalmas mérkőzések miatt, amelyek a nagyszámú résztvevőknek köszönhetően az esti időszakig is eltartott.
2018-09

Röplabda torna a Bercsényiben


A hétvégén Péntektől vasárnapig tartóan került megrendezésre a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban a 6. Szeles Péter röplabda Emléktorna. A rendezvényen idén hat csapat vett részt, amelyek között megtalálható volt Magyar, Román, Ukrán és Iráni gárda is.
A torna legeredményesebb csapatai:
1. Fatum-Nyíregyháza
2. Iráni válogatott
3. Jászberény Volleyball Team

2018-09


Szépkorúak találkozója

A Bercsényi úti sportcsarnokban ez év augusztus végén megrendezésre került az Idős otthonok szép korú de, még Ifjú szívű lakóinak sport vetélkedője és kulturális találkozója. Az emelkedett hangulatú rendezvény szervezője a Jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény volt, akik számos programmal várták a környező otthonok lakóit.

2018-09


Mézvásár és méhészeti találkozó

A Bercsényi úti sportcsarnokban és iskola területén augusztus 4. napján ismét megrendezésre került Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvénye. A vásáron találkozhattak termelők, fogyasztók és kereskedők, illetve olyan iparosok is, akik a méhészeti termékeket használják készítményeik alapanyagául. A rendezvény nagy érdeklődésnek örvendett, ahol egész napos programsorozat szórakoztatta az odalátogatókat.

2018-08


Strandröplabda a Lehel strandfürdőben

Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap került megrendezésre a Lehel Strandfürdő területén a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. Strandröplabda kupa, amatőr mix röplabda torna, melyen jelentős számban vettek részt csapatok. Szombaton reggel 9,30-tól játszották a mérkőzéséket késő estig, majd vasárnap folytatták. Az időjárás rendkívül kedvező volt a torna lefolytatásához, és nézőből, szurkolóból sem volt hiány. A nevezett 8 csapat mindegyike megmérkőzött egymással és vasárnap került sor a döntő lefolytatásához. Az első helyezett a homokvihar, a második helyezett hétvégi homály, harmadik helyezett az optimum nevezetű csapat lett. Legjobb női játékos Görbe Szilvia, a legjobb férfi játékos Makai Péter lett. Összességében nagyon jó hangulatban telt a torna, ahol mind a játékosok és mind a szurkolók is egyaránt jól érezték magukat. Reményeink szerint a jövő évben is megrendezésre kerül majd a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. Strandröplabda kupa.

2018-08


Hőségriadó 2018

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján az elkövetkező napokban (hetekben) az átlagosnál melegebb idő várható. A tartós meleg időjárás miatt fokozottan jelentkezhetnek a melegben történő munkavégzés egészségi és biztonsági kockázatai is, ezért a várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel a Munkavédelmi Főosztály felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Társaságunk különös figyelmet fordít a hőségriadókor Jászberény város helyi mikroklímájának hűtésében. Ilyenkor az aszfalt akár 50 celsius fokos hőmérsékletet is elérheti. Délelőtttől egészen késő délutánig locsolóautónk meghatározott ütemterv szerint közlekedik. Ilyenkor speciális lapos szóró vízadagot juttat ki az aszfalt felületére.

Hőségriadókor párakapunk is üzemel a Szentháromság téren.

2018-08


 

Nyitott pálya akció a Szántai Tornakertben

A jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. ez év nyarán is biztosítja a Szántai tornakert ingyenes használatát. A lehetőség a Város Sportkoncepciójában előirányozott „nyitott pályák” akciónak ad teret, amelynek köszönhetően a Jászberényi lakosok térítésmentesen használhatják a tornakert pályáit 2018. július 16. és 2018. augusztus 27. közötti időszakban.

2018-07


 

Fejlesztések a Bercsényi sportcsarnokban

Ez év nyarán sem fújtak pihenőt a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. Az épületben a beruházó Kosárlabda Egyesület jóvoltából felújításra került küzdőtér világításrendszere, továbbá új ledfal kijelzők kerültek kihelyezésre a terem több pontján. Mindkét fejlesztés LED technológián alapszik, amely az energiatakarékos üzemeltetés lehetőségével jelentősen hozzájárul a költséghatékony és környezettudatos energiafelhasználáshoz, a környezetünk védelméhez.

2018-07


Útkarbantartás
Élesben az INFRASET! A mai nappal munkába állt a Jàszberényi V.V. Nonprofit Zrt. által nemrégiben vásárolt infraset berendezès. Eme technológia jóvoltából, az aszfaltozott utak hibáinak javításai egyszerübben kivitelezhetök, az újrahasznosított anyagok felhasználásával környezetbarátabb, és nem utolsó sorban jóval költséghatékonyabb az eddig használatos technológiától.
2018-06-25

Magyar Úszás Napja Jászberényben

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. június 16-án a „Magyar úszás napján” ingyenes belépést biztosított a Lehel Strandfürdőbe. A délelőtt folyamán Véghelyi Árpád vezetésével vízilabda bemutatót láthattak az érdeklődők, majd a fedett medencében Aqua fittnes és aqua zumba várta a mozogni vágyókat. A programsorozat 4 fős váltóversennyel folytatódott, ahol 6 csapat mérkőzhetett meg egymással értékes nyereményekért. A váltóverseny eredményhirdetésén a díjakat, Sipos Zoltán önkormányzati képviselő adta át a nyerteseknek. Minden résztvevő oklevélben részesült. A délután folyamán azok a vendégek, akik 50 és 100 méter leúsztak, jégkrémmel frissíthették fel magukat. Az érdeklődés nagy volt, ugyanis e neves alkalomból a strandfürdőt több százan látogatták mind jászberényi és környékbeli lakosok egyaránt.
2018-06-22

Fejlesztés a Szántai tornakertben

A Jászberény Városi Önkormányzata és a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából Felújításra került a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. működtetésében lévő Szántai tornakert kézilabda pályája. A fejlesztési munkálatokat a Szövetség által megbízott kivitelezők végezték, amely során egy uniós szabványoknak is megfelelő műanyag borítású kézilabdapálya került kiépítésre. A beruházást az Üzemeltetőn túl nagy örömmel fogadta a Lehel Vezér Gimnázium is ahol a testnevelés és a tömegsport foglalkozásokon kiemelt figyelmet kapnak a közösséget építő labdajátékok.
2018-06-20

Környezetvédelmi világnap a Központi Óvoda szervezésében!

A Jászberény Városi Óvodai Intézménye szervezésével megrendezésre került 2018. június 07-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Váltsuk zöldre a szürke napokat rendezvény, melyre társaságunkat is meghívták a tavalyi évhez hasonlóan. A rendezvény keretén belül társaságunk is részt vett különféle programokkal – környezetvédelmi totó, kukásautó bemutatása, kukásautó sablonhajtogatás, óvodai kifestők környezetvédelem témában, ezzel is segítve az óvónők áldozatos munkáját, hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, ezzel is hozzájárulva a szemléletformálásukhoz.

Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. A környezetvédelmi világnap célja az energiatakarékosságra nevelés, a megújuló természeti források hasznosítása, a környezetszennyezés megelőzése és a szelektív hulladékgyűjtés volt.
A nap során a környezetvédelmi világnap alkalmából számos izgalmas játék során ismerkedhettek meg a gyerekek a környezettudatos életmóddal. A kicsiket és szüleiket több állomáson is várták vidám gyorsasági-és ügyességi feladatok, mint például műanyagpalack taposása, szelektív válogatós játékok, flakon-kupakokból kirakó.

A rendezvény keretén belül előzetesen a szülők és családok részére meg lett hirdetve az „újrahasznosított tárgyak” készítése, melyeket az óvoda aulájában közszemlére tettek. A pályázatra mintegy 100 remek munka érkezett, melyből színes kiállítás nyílt az óvoda fogadócsarnokában.

A gyerekek szemléletformálása mellett társaságunk próbára tette a szülők környezetvédelemmel kapcsolatos tudását is, mivel a regisztráció során lehetőségük volt egy környezetvédelmi totó kitöltésében, ahol változatos kérdések voltak feltéve a hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan.

A nap végén kihirdetésre került a beadott pályázatok– rajzok, újrahasznosított tárgyak – és a környezetvédelmi totó nyertesei.

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.

2018-06-15


Bővülő eszközpark

Társaságunk tájékoztatja a lakosságot, hogy beszerzésre kerület az Infraset aszfaltjavító berendezés. Ennek segítségével aszfalt vágás és munkahézag nélkül lehet jövőben kedvezőtlen időjárási körülmények között is kátyúkat javítani.
2018-06-13

Közlekedik a család vetélkedő jászberényben

A múlt hét végén szombaton, a JNSZ-Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében került megrendezésre Jászberényben a „Közlekedik a család” című közlekedésbiztonsági vetélkedő. A rendezvény a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Növény- és Állatkert területén, valamint annak szomszédságában lévő volt jégpálya betonozott felületén zajlott. A programon résztvevő családok 10 állomáson keresztül tették próbára a szabályos közlekedés terén lévő tudásukat és ügyességüket. A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett ugyanis több mint 30 család vett részt a városunkban rendezett megyei fordulón. Az eredményhirdetés 14:00 órakor történt, amelyen az ajándékozást követően kiválasztásra került az országos döntőn részvevő család.
2018-06-07

Lajhárék

Kétujjú lajhár párunk Nayara és Natal tavaly összeveszett, oly annyira, hogy külön kellett választani őket és a telet így is töltötték. A gondozók nem törődtek bele ebbe a helyzetbe és újra építették a kifutó külső részét. Ágakkal, kötelekkel, növényekkel igyekeztek a lajhárok számára megfelelő élőhelyet kialakítani. Nayara boldogan vette birtokba az új kifutót és sütette a hasát a napon. Reméljük párjával is hamarosan összebarátkozik, hiszen így kezdődik a „kislajhár”…

2018-06-05


Vásárhelyi díj

Kollégánknak Kispálné Hegedűs Laurának a Városvédő és Szépítő Egyesület a Vásárhelyi István díjat adományozta. Az 1992-ben alapított díjat olyan személyek vagy közösségek kapják, akik a természeti vagy épített környezet védelmében kiemelkedő munkát végeznek. Az idei évben Laura mellett a cserkészek csapata is kiérdemelte az elismerést. Gratulálunk a díjazottaknak!

2018-06-05

Iskola nap a hűtőgéphyári sportpályán


Ismét megrendezésre került a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő hűtős Sportcentrumban a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola iskolanapja. A közösség összekovácsolását és rekreációját lehetővé tevő alkalom során a mozgás kapta a legnagyobb szerepet, ugyanis a centrum minden területén zajlottak a sportesemények. A füves pályán a labdarúgás, míg a sportcsarnokban a röplabda és a kosárlabda sportok mozgatták a legtöbb részvevőt. Reméljük, az iskola nem szakítja meg ezt a jó szokását és a jövőben is szervez ilyen népszerű és nagy sikerű programot.

2018-05-30


Karbantartási munkák a LEHEL füves pályán

A közelmúlt nagyobb esőzéseit követően ismét karbantartási munkálatokat végzett a Jászberényi V.V. nonprofit Zrt. az üzemeltetésében lévő LEHEL füves pályán. Ez alkalommal a talaj egyengetésére került sor, amelyet egy vibrátor hengerrel sikerült kivitelezni. Az eredmény magáért beszél, amely nem csak a pályának de az azon zajló használatoknak is kedvez majd

2018-05-29

Megnyitott a városi strand

A hét elején megnyitotta kapuit a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Városi strand. A létesítmény négy medencével várja a látogatókat, amely hétfőtől péntekig 8 – 18 óráig, szombaton és vasárnap 9 – 18 óráig áll a vendégek rendelkezésére. A szezonban több színes program várható, amelyek között lesz éjszakai fürdőzésre lehetőség, illetve egy-egy hétvégén a medence partján a strand disco fényinél is lehet majd szórakozni.
A gyerekek a lubickoláson túl kipróbálhatják a felújított játszóteret és a strandbüfékben is megtalálhatnak minden olyan finomságot, ami egy jó strandoláshoz elengedhetetlen

2018-05-14


Madarak, fák, ovisok, sziget

Városunk óvodái a hagyományoknak megfelelően idén is a 
Zrt. által kezelt Margit-szigeten rendezték meg a Madarak és fák napját. A szép és rendezett környezetben a gyerekek különböző állomásokon játékos formában ismerkedtek a természet szépségeivel. A rendezvényen állatkertünk is részt vett. Állomásunkon, madarakkal, tojásokkal, tollakkal és különböző madáreleségekkel ismerkedhettek meg az ovisok.

2018-05-11

Nandu kakas érkezett

Az eddig Állatkertünkben magányosan éldegélő nandunk párt kapott. Párja a csehországi Usti nad Labemből érkezett. Most ismerkedik új kifutójával, amit párjával és egy kapibarával oszt meg. Reméljük az ismerkedés után csibékkel is meglep bennünket az ifjú pár.

2018-05-09


XV. Ippon Shobu Karate Diákolimpia Jászberényben
Idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ippon Shobu Karate Diákolimpia. Az április 28. napján zajló versenynek a Jászberényi Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Bercsényi úti Sportcsarnok adott helyet. A megmérettetésen túl a verseny célja a tradicionális karate népszerűsítése és a 2017-2018. évi egyéni kata és ippon shobu kumite diákolimpiai bajnoki címek eldöntése volt. A rendezvény védnöki tisztét Dr. Szabó Tamás Jászberény Város Polgármestere és dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke töltötték be.
2018-05-04


Állatkerti séta...
Az állatkert látogatása során a sok érdekes látnivaló között gyönyörködhetünk a hely természeti szépségeiben és értékeiben is. Az alábbi képek a remek környezetet és a Városüzemeltető Zrt. dolgozóinak áldozatos munkáját dicsérik.
2018-05-04

Szezonzáró a Jászberényi Jégpályán…
Szezonzáró rendezvény zajlott a múlt hét pénteken a Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpályán. A rendezvény szervezői a JSE Gyorskorcsolya, valamint Jégkorong szakosztályai voltak. A szezonzárón mind a két szakosztály megmutatta a jeges sportok területén szerzett tudását, amelyet a nagyszámú közönség nagy várakozással és örömmel fogadott. A hangulat mindvégig vidám volt, ugyanis az esemény alatt felszolgált szendvics és forrótea igazi családias hangulatot alakított ki és hozta közelebb egymáshoz az oda látogató kicsiket és nagyokat.
2018-04-25

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. végzi többek között a város hídjainak karbantartását is. A hidak padka lemezei több helyen felújításra szorulnak. Társaságunk elsőként a Nádor utcai zsilip hídján cseréli ki a lemezeket.
A javítás ideje alatt kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek az említett szakaszon. Tervek szerint a Szent István körúti híd felújítása lesz a következő.
2018-04-25

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdte a város útjainak javítását. Először a veszélyesebb ütökátyúkat javítja Társaságunk, majd a frekventáltabb utakon lévő hibákat a belvárosból kifelé haladva a kisebb forgalmú utcák felé.
2018-04-23

A város különböző területein megkezdtük a kaszálást...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. nagy erőkkel megkezdte a kezelésében lévő területek kaszálását, a zöldterületek gondozását.
Dolgozóink szelektív formában, zöldhulladékként kezelik a feladatok során összegyűjtött kaszálékot. Az így összegyűjtött hulladékot kedvezőbb feltételek mellett tudja fogadni és kezelni a hulladék lerakót működtető Kft.
Képeinken a Delta utca, Fémnyomó út, Gorjánc Ignánc sétány és az ott található játszótér látható.
2018-04-20

Tevecsikót hozott a húsvéti nyúl
Míg egyes helyeken piros tojást esetleg pénzt hoz a húsvéti nyúl, állatkertünkbe egy tevecsikóval érkezett.
A mára már néhány napos apróság születése simán zajlott, egy óra elteltével lábra állt, és szopott is. A tevekifutónk lakóinak száma így háromra nőtt, ráadásul mindhárman nőstények. A kisteve édesapja már nincs az állatkertben, hiszen a 12-13 hónapig tartó vemhesség ideje alatt visszakerült Nyíregyházára, ahonnan korábban kihelyezték hozzánk.
2018-04-11

Jegesnap a Jászberényi Jégplyán…
Az elmúlt hét pénteken a III. Nagy Jegesnap került megrendezésre Jászberényi Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpályán. A rendezvény szervezője és rendezője a Cori-Kör Alapítvány volt, aki 16:30 órától kezdődően szolgáltatott színvonalas műsort a közönségnek. A program nagy érdeklődést mutatott, ráadásul a műkorcsolyán túl a Jászberény Város Gerevich Aladás sport díjjal kitüntetett Belovai József által vezetett JSE Gyorskorcsolya szakosztály bemutatőja is bővítette a jeges sportok látványos és izgalmas világát.
2018-04-11

Húsvéti hétvége a Jászberényi jégpályán
A szezon végéhez közeledve meglepetésekkel várta a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. a húsvéti hétvégén a kedves vendégeit a jászberényi jégpályán. Szombaton este zenés jégpartyn vehettek részt az érdeklődők, vasárnap pedig ajándék csoki tojást kaptak a legkisebb korcsolyázók. Az ünnep és a tavaszias idő ellenére nagy számban akadtak, akik még szívesen hódoltak a jeges sportoknak, ugyanis a hétvégén közel 400 fő látogatója volt az intézménynek.
2018-04-03

Neked MUNKA, Nekem ÁLOM...
A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit.
A „Helyet” Alapítvánnyal együttműködve az állatgondozói munka is „álom munkának” minősült. A program keretében egy embert láttunk vendégül állatkertünkben, akinek az volt a vágya, hogy állatkertben dolgozhasson. Mindkét fél nagyon készült a találkozásra, ennek – és persze az állatoknak – köszönhetően sikerült valóra váltani az álmot.
2018-03-23

Eldőlni látszik a tél sorsa...
A mai nap sem a pihenesről szólt. 20cm havat hoztak a Sándorok, de a vv zrt keményen álta a megpróbáltatásokat. Nem úgy mint ez a fa a Lehel Vezér téren. Személyi sérülés nem történt, de szükség volt a katasztrófavédelem beavatkozására.
2018-03-18

Egészségnap a Fürdőben
Március 03-án szombaton egészség napot tartottunk a Jászberényi Termálfürdőben, ahol nyílt nap keretein belül bemutattuk az intézmény szolgáltatásait. Dr. Buci Rita reumatológus és Dr. Czigány Tamás belgyógyász diabetológus közreműködésével előadásokon, szűréseken és szaktanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők. A nap folyamán ingyenesen kipróbálhatták az emeleti tornateremben a szárazföldi, a nagy termálmedencében pedig a vízi tornát is. Gyógymasszőreink segítségével masszázst, iszapkezelést és víz alatti vízsugármasszázst is igénybe vehettek az érdeklődők.
Talán többen a nyílt nap keretein belül szembesültek azzal a ténnyel, hogy a fürdőben a termálvíz és a szaunák jótékony hatásai mellett, számos egészségügyi szolgáltatás is elérhető. Előszeretettel próbálták ki vendégeink a mofettát (széndioxidos szárazfürdő), mágnesterápiát és az elektroterápiát is.
A doktornő a szolgáltatások jótékony hatásairól is beszélt, valamint arról, hogy bizonyos szolgáltatások a fürdőben a NEA (előző nevén OEP) által támogatottak és kedvezményesen is igénybe vehetőek. 
Délutáni programként jógafoglalkozáson is részt vehettek a látogatók, Nyitrainé Rusvai Tünde vezetésével.
A Trió rádió 10-14-óráig élőben közvetítette a nap eseményeit a helyszínről, aki pedig megéhezett az újonnan nyitott büfében csillapíthatta étvágyát.
2018-03-12

2018. év tavaszán ismét kezdetét veszi Jászberényben a lakossági zöldhulladék begyűjtése szervezett rendszerben. Ebben az évben társaságunk mégnagyobb figyelmet fordít arra, hogy minél több komposztálható hulladékot gyűjtsön be a lakosságtól, és azt ellenőrzött körülmények között a Jásztelken működő komposztáló telepre szállítsa. 
Az akcióval kapcsolatosan minden információt megtalálnak https://www.vvzrt.hu/zoldhulladek/ menüpont alatt, továbbá a Jászkürt Újság és a BerényCafé is közreműködik a hírek továbbításában, hogy minél több Jászberényi polgár értesüljön az indulásról .
2018-03-12

Nem éppen tavaszváró időjárás
Napközben több centi hó hullott, ami mostanságra havas esővé alakul. A hó és síkosságmentesitest váltóműszakban végezzük. Tisztelettel kérjük a lakosokat, hogy nagyon óvatosan és figyelmesen közlekedjenek. 
Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hűtőgépgyári elkerülő úton lévő vasúti átjáróban a fényjelző készülékek nem működnek!!!
2018-03-02

Az időjárás ismét hóval lepte el a várost...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ismét nagy erőkkel dolgozik a feladatát képző közterületek hóeltakarításán, síkosságmentesítésén a városban. Az elmúlt időszakban többször feladatot adott a téli csapadék, de most még a hideggel is meg kell küzdenie mindenkinek.
Képeinken a Hűtőgépgyári területeken dolgozóink láthatóak, amint a havat takarítják le a járdákról és a buszmegállókból.
2018-02-27

II. Jász Kupa a Jászberényi Jégpályán
A hétvégén nagyszabású rendezvénynek adott helyet a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpálya. A 3 napos II. Jász Kupa versenyt a MOKSZ és a JSE gyorskorcsolya szakosztálya szervezte és rendezte, amelyen a környező országok fiatal sportolói is részt vettek. Az eredményes versenyzést tekintve, szinte minden alkalommal magyar sportoló állt a dobogó tetején. Meglepetésként említve, a küzdelemben részt vett Sziliczei-Németh Rebeka, aki a Magyar olimpiai csapat egyes számú tartaléka.
2018-02-21

Fogyatékkal élők látogatása
Fogyatékkal élő emberek csoportja látogatta meg állatkertünket. A csoportot izgalmas állatkerti bemutatóval fogadtuk, ugyanis többen még nem vettek részt ilyenen sétán. A látogatás során számunkra is érdekes volt, ahogyan egy gyengén látó, vagy egy tolószékes ember az állatokkal ismerkedik. A dolgozóink igyekeztek a legtöbbet nyújtani a látogatóknak és bízunk benne, hogy a csoport tagjai maradandó élményeket szereztek maguknak.
2018-02-19

Fejlesztés a városi tűzivíz hálózaton
A közelmúltban bővítette a város föld feletti tűzcsaphálózatát a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.. A fejlesztés ez alkalommal a hűtőgépgyári lakótelep Gorjanc Ignác sétányon lévő vezeték és csaprendszert érintette, amelynek kivitelezése során kihelyezésre került kettő tűzcsap. A munkálatokkal a meglévő hálózat körkörösítse is megtörtént, így a csapok száma és vízhozama immáron megfelelő biztonságot nyújt a környékbeli lakásoknak, valamint azok szükségletein túl bőségesen kiszolgálja a bővítéssel megújuló Lehel sportcsarnokot is.
2018-02-19

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. végzi a városban a csapadékelvezető hálózat karbantartását. Társaságunk folyamatosan dolgozik csapadékelvezető rendszer felmérésén, és a digitális térképi állomány aktualizálásán. Munkatársunk előzőleg az önkormányzat megbíásából a város forgalomtechnikai térképét frissítette naprakész állapotra.
2018-02-14

Folyamatosn megtisztuló közterületek...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. a téli időszakokban is nagy erőkkel dolgozik a közterületek tisztántartásán, a zöldterületek gondozásán. Az elhúzódó ősz a fás és bokros területeken több esetben zölden hagyta a növényeket, amelyek többségükben mostanra váltak meg elszáradt lombkoronájuktól. Dolgozóink a Város parkjaiban szelektív formában, zöld-hulladékként kezelik a feladatok során összegyűjtött nyesedéket és leveleket, ugyanis a környezettudatosságon túl a gazdaságosság is fontos szempont. Az íly módon összegyűjtött hulladékot kedvezőbb feltételek mellett tudja fogadni és kezelni a hulladék lerakót működtető Kft. Képeinken az Időjósló Szentek környéki, valamint az Ifjúság út munkálatait és eredményeit örökítettük meg.
2018-02-12

Tavaszjóslás medvékkel
A mai napon ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható állatkerti tavaszjóslás, melyben a fő szerepet a medvéink kapják.
„E napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál, s meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél, a néphiedelem szerint még 40 napig lesz téli idő. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.”
Mivel ma borús idő volt, így várható, hogy a tél már nem tart sokáig, és hamarosan végre újra itt a tavasz, amit már minden állatkerti állat nagyon vár.
2018-02-09

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt., mint Jászberény város útjainak karbantartója, meghívta az INFRASET technológiájú útjavító készüléket forgalmazó céget. Jászberényben lezajlott helyszíni bemutató során javításra került kátyú, és hálós repedések is. A technológia lényege, hogy olyan hideg időben is végezhető meleg technológiás kátyúzás, amire eddig nem volt lehetőség. A készülék nem közvetlenül az aszfaltot melegíti, hanem a fölé helyezett kerámia lapokat, így nem károsodik az aszfaltban lévő bitumen kötőanyag. A berendezés felmelegíti az előtte kitakarított kátyút. Az így felmelegített, fellazított réteg könnyen összedolgozható a ráhelyezett, szintén felmelegített mart aszfalttal. Emulziózás, és hengerezés után néhány perc elteltével visszaadható a forgalomnak a munkaterület. A bemutatón kijavított kátyúk időtállóságától függően, és más városokban kapott tapasztalatoktól függően tervezi Társaságunk az INFRASET beszerzését.
2018-02-09

Új úton a pingvinséta
Állatkertünkben elkezdődött beruházási munkák egy része érinti a pingvinséta útvonalát. Ez azt jelenti, hogy egy időre a megszokott útvonal építkezési területté vált, ám ebben az időszakban is sétálnak pingvinjeink, csak új útvonalon. Ez a változás eleinte meglepte ugyan madarainkat, de gyorsan megszokták a változtatást. Még örülnek is neki, mert új helyekről gyűjthetik be a fészeképítéshez szükséges anyagokat.
2018-02-02


Újra ásnak a medvék
2017 második felében a medvéink újra elkezdtek megfelelő helyet keresni egy barlang ásásához, és az év elejére már el is készültek az új barlangjukkal. Az egy évvel ezelőtt készített (és azóta beomlott) barlangtól nem messze található új üreg mélyebb és tágasabb, mint az elődje, de ahhoz hasonlóan a medvék most sem töltenek benne huzamosabb időt. Mint tudjuk a magyarországi állatkertekben élő medvék nem alszanak téli álmot, így a barlangásás csupán a medvék genetikailag kódolt cselekvése, mely az esetünkben gyakorlati funkcióval nem bír. Ennek ellenére kapóra jön a február elején esedékes tavaszváró időjósláshoz, mely úgy indul, hogy „a medve kijön a barlangjából”.
2018-01-29

Az idei évben is sikeresen zárult az ünnepek utáni fenyőfagyűjtési akció. Társaságunk az előző évekhez hasonlóan kettő alkalommal gyűjtötte össze január hónapban az ingatlanok elé kihelyezett dísz nélküli fenyőfákat. Az összegyűjtött mennyiségből jól látható, hogy eme díjmentes szolgáltatásunkat is előszeretettel veszi igénybe a lakosság.
A begyűjtött, leadott karácsonyfákból – a megfelelő kezelést követően – talajerő-utánpótló komposzt készül, ezzel is hozzájárulva környezetünk megóvására.
Ezúton is köszönjük az együttműködést!
2018-1-25


Dőléspont

Nem mindig csak a jó dolgok történnek. Mai nap délelőtt folyamán sajnos hulladékgyűjtés közben Jásztelek határában teherautónk a nem megfelelően síkosságmentesített úton kikerülés közben az út széléről megcsúszott, és a képen látható állapotban állt meg. Csak a szerencsén múlhatott, hogy személyi sérülés nem történt. A gépjármű mentését szervezett keretek között valósítottuk meg megfelelő biztonságos intézkedések szem előtt tartásával. Szerencsére a gépjármű nem billent át a holtpontján, így nem történt baleset. 
Ahoz hogy a gépjárművet vontatható állapotba tudjuk tenni, az út síkosságát meg kellett szüntetnünk, ez után tudtuk elvégezni a mentési munkálatokat. Sikeres mentési művelet végrehajtása után gépjárművünk a hulladékgyűjtést folytatni tudta.

2018-01-25


Állatkert télen
Sokan úgy gondolják, hogy állatkertbe csak nyáron érdemes menni. Természetesen ezzel nem értünk egyet, bár igaz, hogy a meleg igényes, trópusi fajok ilyenkor kevésbé láthatók. Cserébe vannak olyan látványosságok, melyekkel nyáron nem találkozhatnak látogatóink. Az egyik ilyen esemény a pingvinséta. Ezek a madarak élvezik a téli időjárást és a havat, külön „élményt” jelent számukra a látogatókkal való találkozás, de azt gondoljuk ez kölcsönös. Aki havas napokon ellátogat az állatkertbe azt is megfigyelheti, hogyan ismerkednek állataink a hóval.
2018-01-18


Új év, új fejlesztések
Az év első testnevelés óráját megújult környezetben tarthatták a Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Rákóczi úti és a Bajcsy úti tornatermekben sportoló diákok, ugyanis a JKSE sikeres TAO pályázatának köszönhetően az év elejére megvalósulhattak a termek padlózatának felújításai. A felújítások keretében a régi gumipadlóra lengő, párnafás sportpadló borítás került, amely a használata során hatékony védelmet nyújt a sportolók ízületeinek, megelőzve a mozgásszervi betegségek kialakulását. A parketta rendszerek alkalmasak a labdás csapatsportok versenyeihez, edzéseihez, gimnasztikához, valamint tánc- és fitness sporttevékenységek folytatásához.

2018-01-12

Forgatás, kamerák, képek…
Állatkertünkben járt a „Hazahúzó” című műsor forgató csoportja. A műsor városunkról, Jászberényről készül, melyben az állatkert is szerepet kap. Egy tévés felvétel mindig érdekes, mert nem tudjuk milyen idő lesz, hogyan viselkednek az állatok a kamerák előtt és mi fog történni. Persze mindannyian a legjobbakat szeretnénk és ez most úgy tűnik sikerült is. Az okos szerkezetek és az ügyes kezelők jó felvételek készítését tették lehetővé, persze a szereplők és gondozóik is kitettek magukért.
2018-01-2

Újévi kori gála…
Újévi kori gála volt az elmúlt hétvégén a JVVNZrt. működtetésében lévő Jászberényi Jégpályán.
A rendezvényt a Cori-Kör alapítvány szervezte, amelyen látványos bemutatóval a műkorcsolya utánpótlás növendékei vezették be a szakáguk szépségeibe az odalátogató közönséget. 
A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, jó hangulata a nézőtérre vonzotta a kicsiket és nagyokat egyaránt.
2018-01-09


2017-es évben ismét meghirdetésre került a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programunk. Tegnapi napon az utolsó szelektíves gyűjtőjárat is sikeresen teljesítette szolgálatát. Összesített számadatokat természetesen következő számunkban tájékoztató jelleggel közöljük. Mind addig ajánljuk figyelmükbe a 2018-as év szelektív programnaptárt, ami honlapunkon már megtalálható. 
Reméljük, hogy az eddig begyűjtött szelektív hulladék mennyiségét akár a 2018-as évben meg tudjuk duplázni.
2017-12-22

Év végi rövid összegzés Jászberény Város legnépszerűbb fedett sportlétesítményéről
<di