Kommunális hírek

2019 Húsvét

2019.04.15.

Május 1.

2019.04.15.

Kapcsolat

Székhely: 
5100 Jászberény, Margit-sziget 1.sz.

Cégjegyzékszám: 
16-10-001579

Telefon/Fax:
+36-57/411-618

E-mail:
vvzrt@vvzrt.hu

Hírek

Szalagtűzés 2019
Ismét elérkeztünk a középiskolák szalagavatói szezonjához.
A szalagavató története régi időkre nyúlik vissza. Valószínűleg az 1830-as években, Selmecbányán rendeztek először bált, bár ott még Valétálásnak nevezték. A kifejezés a latin nyelvből ered: „Valete!” – kiáltották a végzősök a kisebbeknek: „Éljetek boldogul!”. A diákok az utolsó tanév második félévére viselhették a szalagot, és akárcsak ma, ott is egy ünnepség keretein belül adták át a végzősöknek ezeket. A vigalom menete is nagyon hasonló volt a napjainkban szokásoshoz. Az úgynevezett szalagszententeléssel kezdődött: az időközben elsötétült teremben a valétások felhelyezték a tenyérnyi, zöldes árnyalatú, általában selyemből készült szalagjaikat. A régi szokás szerint az alsóbb évesek fáklyás menettel kísérték végig a városon a végzősöket, egészen a városkapuig, ahol egy jelképes fenékbe billentéssel jelezték, hogy immáron nincs ott keresnivalójuk. Ezt követően a végzősök a helyi vigadóba mentek, ahol nagyszabású bállal zárult az ünnepség.
A Városüzemeltető Zrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban e hétvégén a Terplán Zénó Ferences Középiskola szalagtűző rendezvénye volt, amelyet majd azLVG szalagavató bál fog követni november 23-án.
2019-11


Kutyakiállítás Jászberényben

A MEOE Jászberényi Szervezetének szervezésében CAC Kutyashow került megrendezésre 2019. Október 12-én. A kiállítás helyszíne Jászberényben, a Vagyonkezelő Zrt. működtetésében lévő Lehel füves labdarúgópályán volt. A versenyen résztvevő kutyákat 11 kategóriában indíthatták gazdáik, amelyeken a nem fajta tiszta ebek is szerepelhettek. A megmérettetésen szép számban indultak külföldi versenyzők, azonban a legnagyobb sikereket a Magyar ebtenyésztők érték el kicsi és nagy kedvenceikkel.

 2019-10


Rajtolj Te is holnap az I. Jászság Dinamikája Futónapon!

október 11.

A verseny útvonala az Állatkertet is érinti, kíváncsi ormányos medvéink és az éberen őrködő szurikátáink legnagyobb örömére. :) Ezen a napon mindenképp érdemes eljönni hozzánk akár a Futónap indulójaként, akár látogatóként, hiszen 14 órától zárásig mindenki számára ingyenes a belépés!Takarítási Világnap!
A Takarítási Világnapot szeptember harmadik hétvégéjén, szombaton ünneplik. Hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja.
Ennek kapcsán társaságunk, mint Jászberény városban a hulladékgyűjtést és –szállítást, illetve a közterületek takarítását végző cége, nagy figyelmet fordít a környezettudatos magatartás kialakítására, és ezen keresztül környezetünk tisztaságának megőrzésére. Továbbá elkötelezettek vagyunk a szelektív hulladékgyűjtés iránt, hiszen a közterületeken elhagyott illegális hulladék egy része rengeteg hasznosítható nyersanyagot rejt magában. Annak érdekében, hogy ennek minél nagyobb hangsúlyt adhassunk a közvélemény irányában is, ezért a Takarítási Világnap alkalmából első alkalommal egy őszi nagytakarítási szemétszedési akciót terveztünk szeptember harmadik szombatján. A szemétszedési akció keretén belül a leginkább érintett, illetve érzékeny területeken végeztük az illegálisan elhelyezett hulladékok összeszedését. Ennek keretén belül került sor a játszóterek környékének és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, illetve a városközpontban a jelenleg folyó beruházásokkal érintett területek környezetének a megtisztítása.
A szemétszedési akcióhoz nagy létszámban csatlakoztak a Jászberényi Polgármesteri Hivatal és a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai és önkéntesei. A tíz csoportunkhoz közel 100 fő csatlakozott, akikkel közösen mintegy 11.000 kg környezetünket tovább már nem terhelő hulladék begyűjtését valósítottuk meg szervezett keretek között. A takarítási akció során a hasznosítható hulladékfajtákat szelektíven gyűjtöttük, így elkülönítésre kerültek a papír, fém, műanyag, üveg és zöldhulladék fajták is.
Összességében elmondható, hogy jól sikerült az őszi nagytakarítási szemétszedési akció, amit a következő években szeretnénk ismételten megszervezni.
Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.
2019-10


Európai Mobilitási Hét
Jászberényben szeptember 16-tól 22-ig tartott az Európai Mobilitási Hét, amelyhez társaságunk az idei évben immáron már negyedik alkalommal csatlakozott.
A program keretén belül társaságunk, mint Jászberény városban a hulladékgyűjtést és –szállítást végző cége, nagy gondot fordít a környezettudatos magatartás kialakítására, és ezen keresztül környezetünk tisztaságának megőrzésére. Elkötelezettek vagyunk továbbá a szelektív hulladékgyűjtés iránt is. Annak érdekében, hogy ennek minél nagyobb hangsúlyt adhassunk a közvélemény irányába, és hogy minél szélesebb körhöz eljuttathassuk, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezért a mobilitási hét keretén belül 2019. szeptember 22-én a Jászkerület Nonprofit Kft. által megszervezett rendezvényen társaságunk standjánál ismerkedhetett meg a lakosság a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. A rendezvény ideje alatt szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos totó kitöltésével népszerűsítettük a jászberényi szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét és fontosságát.
Összességében elmondható, hogy egy pozitív napot zártunk, hiszen közel 100 db totó töltöttek ki, továbbá nagy volt az érdeklődés a különböző hulladékgyűjtő zsákok és a komposztáló edények iránt.
Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.
2019-10


Zoopedagógia

Zoopedagógia
A Jászberényi Állat- és Növénykert legfontosabb küldetésének a környezeti nevelés tekinti, melynek középpontjában az élő állatok természetközeli környezetben történő bemutatása áll. A zoopedagógia-központúság jelenti egyben állatkert fejlesztési koncepciónk alapját is. Ez határozza meg a kert napi működésének megszervezésétől kezdve a közép- és hosszú távú tervek elkészítését is.

 

 


IX. Jász-Expo & Fesztivál 2019.

Az idei évben is megrendezésre került immáron IX. alkalommal a Jász-Expo & Fesztivál, ahol társaságunk negyedik alkalommal vett részt. Kiemelt partnerként társaságunk fontosnak tartja, hogy a lakosság közelebbről is megismerhesse a városüzemeltetéssel kapcsolatos tevékenységeinket. A lakosság a társaság tevékenységéről bővebb információt a standunkon kiállított szórólapokból és a társaság több területéről részt vevő kollégáktól is érdeklődhettek. Számunkra örömteli, hogy az Expo ideje alatt a lakosság részéről nagy érdeklődés övezte a standunkat. Ezt az is alátámasztja, hogy a három nap alatt több mint 300-an töltötték ki a környezetvédelmi totóinkat, mellyel az Electorlux Lehel Kft. és a társaságunk által felajánlott tárgynyereményeket és családi belépőjegyeket lehetett megnyerni. A tavalyi évhez hasonlóan standunk az Expo egyik legszínesebb és leglátogatottabb standja volt, amit az is alátámaszt, hogy a társaságunk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíjában részesült.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lakosságnak, hogy ilyen sokan meglátogatták a standunkat és még egyszer gratulálunk a környezetvédelmi totó nyerteseinek.

2019-09

 

 

 

 

 

 

 


Fogathajtó verseny a Hűtős sportpályán

Augusztus utolsó hétvégéjén zajlott a Jászberényi fogathajtó verseny, amelynek helyszínét ez évben is a Vagyonkezelő Zrt. működtetésében lévő hűtőgépgyári füves focipálya biztosította. A rendezvény kiváló hangulatban telt, amit a látogatók a jó szervezésnek és a szerencsésen alakuló tiszta időnek is köszönhettek.

2019-08

 

 

 

 

 

 

 


Mézvásár 2019

Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvényét tartották augusztus 6. napján Jászberényben a Bercsényi úti sportcsarnokban. A vásárban találkozhattak a termelők, a fogyasztók és a méhészkedés iránt érdeklődő nagyközönség. A vásár célja volt, hogy bemutassák a megtermelt méz és méhészeti termékeket, közelebb hozzák az érdeklődőket a termékekhez és bemutassák a méz emberi szervezetre irányuló jótékony hatását. A rendezvényen voltak szakmai és ismeretterjesztő előadások, bemutatók és lehetőség volt a méhészkedéshez szükséges eszközök megvásárlására is.

2019-08

 

 

 

 

 

 

 


 

FIGYELEM!

2019. évi Nyitott pályák akció a SZÁNTAI TORNAKERTBEN

Időpontok: 2019.07.15.-2019.08.22.

Hétfő-Péntek de. 07:00-12:00  du. 15:00-19:00

Szombat és Vasárnap ZÁRVA

Nyitott pályákra vonatkozó szabályok:

 

Tisztelt látogatók, Kedves Vendégeink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. július 15. napjától 2019. augusztus 22. napjáig tartó időszakban a Tornakert kizárólag sportolás céljából vehető térítésmentesen igénybe.

 

A mindenkinek azonos feltételekkel és azonos lehetőségekkel történő használat elv érdekében a pályákat folyamatosan csak 1 órán keresztül lehet használni. A használat kezdetét a területen lévő karbantartónál kell jelezni, aki ezt rögzíti a Tornakert üzenő falára. Amennyiben nincsen az adott pálya használatára más jelentkező, úgy az 1 órás használat meghosszabbítható mindaddig, amíg az adott pályát érintő új igénybevevő nem érkezik.

Mindenkinek jó sportolást kívánunk!


 Környezetvédelmi világnap az óvodai intézményekben!

A Jászberény Városi Óvodai Intézménye szervezésével június 5-én megrendezésre került a környezetvédelmi világnap alkalmából a Váltsuk Zöldre a szürke napokat rendezvény, ahol társaságunk az idei évben 3. alkalommal vett részt.

A rendezvény keretén belül társaságunk is részt vett különféle programokkal, mint például - környezetvédelmi totó, kukásautó bemutató - ezzel is segítve az óvónők áldozatos munkáját, továbbá hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

Társaságunk, mint a város hulladékgazdálkodási tevékenységét ellátó cége, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal, ami abban merült ki, hogy a nap során számos izgalmas játék során ismerkedhettek meg a gyerekek a környezettudatos életmóddal. A gyerekeket több állomáson is várták vidám gyorsasági és ügyességi feladatok, mint például műanyagpalack taposása és szelektív válogatós játékok.

A gyerekek szemléletformálása mellett a szülők is próbára tehették a környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat, mivel a regisztráció alkalmával lehetőségük volt egy környezetvédelmi totó kitöltésére, amely totóban változatos kérdések voltak feltéve a hulladékgazdálkodás és a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan.

A nap végén kihirdetésre kerültek a beadott pályázatok - rajzok, újrahasznosított tárgyak - és a totó nyertesei.

2019-06


Fogyatékkal élők sportja

Fogyatékkal élők kosárlabda bajnokságának 4. fordulója került megrendezésre június első hétvégéjén Jászberényben, a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. A rendezvény szervezője az Atlészisz alapítvány, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége volt. A rendezvény egyik fő célja, hogy az országunkban élő fogyatékkal élő emberek segítséget kapjanak a sportolási lehetőségeik bővítésében. Jópélda volt erre az elmúlt hétvége is ahol 5 csapat mérte össze a kosaras tudását. A program jól sikerült, emelkedett jó hangulattal zajlott és a Szervezők a jövőt tekintve már elkezdték az ismétlés tervezését.

2019-06


Sportágválasztó 2019
A Jászkerület Kft. május 26-án, immár 7. alkalommal rendezett sportágválasztót Jászberényben. A sportrendezvény ezúttal is a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Szántai tornakertben és a Margit-szigeten zajlott. A programok egésznap várták az érdeklődőket, amelyeket a városi gyermeknap is tarkított, színesített. A legnagyobb érdeklődés ez évben is a labdajátékokra irányult, ahol a Városban működő egyesületek mindegyike képviseltette magát. Ezen túl a részvevő sportágak között a teljesség igénye nélkül említhetők voltak a küzdősportok a gimnasztikus sportágak, valamint a vizes és jeges sportok is.

2019-05

 

Zorán ismét koncertet adott Jászberényben

A Bercsényi úti sportcsarnokban megrendezett esten a kihagyhatatlan dalok mellett megszólalt néhány a ritkábban játszottak közül, illetve olyan is, amit korábban még sosem hallott a rajongó tábor. Zorán koncertjeit mindig az a mélyrőljövő, érzelmes mondanivaló jellemzi, amely szenvedélyesen magával ragadja a hallagtó közönséget. Ennek köszönhetően március 28. estéjén a jászberényi csarnok látogatóinak ismét lélekemelő élményben lehett részük.

2019-04


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! ♻️

Társaságunk is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akciója, amit idén immár nyolcadik alkalommal rendeztek meg.
A környezetünkre való odafigyelés, összességében a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít, ezért is csatlakozott társaságunk a TeSzedd szemétszedési akcióhoz, hogy környezetünknek ezzel is jó példát mutassunk, hiszen fontos számunkra a szép, tiszta környezet, amiért társaságunk hajlandó is tenni.

A szemétgyűjtési akció keretén belül társaságunk közel 100 db gyűjtőzsákot töltött meg az illegálisan elhelyezett hulladékokkal, amely nagyságrendileg 200 kg mennyiségnek felel meg.

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.

2019-03


Shor-track verseny és Gyorskorcsolya diákolimpia a Jégpályán

Ez év márciusában kettő országos versenynek adott helyet a városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Jászberényi Jégpálya. A versenyek szervezője és fővédnöke az MKOSZ volt, amelyhez a helyi Gyorskorcsolya Szakosztály csatlakozott mint rendező. A hideg ellenére nagy érdeklődés jellemezte mindkét eseményt, ahol az eredményes felkészülésnek köszönhetően számos hazai siker született.

2019-04


Egy új rendezvény a város életében
Idén januárban első kolbásztöltő fesztivál színhelyét biztosította a JVV NZrt. működtetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnok. Az esemény - a nevéhez hűen - az ország minden tájáról nevezett csapatok kolbásztöltő versenyével kezdődött és a fesztivál jelleget adó zenés mulatozással zárult. Az elkészült kolbászokat széles körben díjazták a szervezők és legrangosabb díjként a verseny végén átadták az első helyezést elért hazai csapatnak az aranyozott vándorkolbásztöltőt. Guinnes rekord volt ez a nap a sportcsarnok életében, ugyanis ennyi kolbász még soha nem volt az épületben.

2019-03

Ismét Szakmaválasztó nap a Bercsényiben

Második Szakmaválasztó nap zajlott a bercsényi sportcsarnokban, ahol a házigazda a Jászberényi Önkormányzat volt. A rendezvény nagy látogatottságnak örvendett, amelyen a város általános iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói ismerkedhettek a szakmákkal és azok művelésére lehetőséget adó középiskolákkal. A kétnapos eseménynek több ezer látogatója volt, amely igazolta a jövő évi harmadik szakmaválasztó fontosságát és szükségét.

2019-03


Fogathajtás a Lehel füves futballpályán

Szeptember utolsó hétvégéjén Jászberényben zajlott az Országos Fogathajtó verseny soron következő fordulója. A rendezvény helyszínét az állatkert mellett lévő Lehel pálya biztosította, ahol a szervezők a felnőtteknek étel ital mellett a lovas sporttal, a gyermekeknek színes programokkal kedveskedtek. A fogatok több kategóriában indultak és teljesítették időre az akadályokkal megspékelt versenypályát. Az esős időjárás ellenére sokan kilátogattak a helyszínre, amely az üzemeltető Zrt.-nek köszönhetően most is mesébe illő színtere volt a rendezvénynek.

2019-10


Ismét nemzetközi kupa a Bercsényi úti sportcsarnokban

VIII. Nemzetközi Taekwondo Kupa zajlott október második hétvégéjén a VVZrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. A rendezvény szervezője és rendezője a helyi sportegyesület küzdősport szakosztályának tagjai voltak, akik nagy odaadással építették fel a küzdelmek helyszínét. A hangulat az elvárásoknak megfelelően alakult, amelyet a több nemzetből érkező csapatok egy-egy izgalmas viadala tett különösen izgalmassá.

2018-10


Jász Expo 2018
A közelmúltban a 8. Jász Expó kiállításon vett részt a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. A rendezvény szeptember 7-9 között zajlott, amelynek a helyszíne az LVG udvara és tornaterme volt. A Zrt. négy fő területét igyekezett bemutatni, amelyek között ott volt az állatkert, a strandok, a szelektív hulladékgyűjtés és végül, de nem utolsó sorban a jászberényi jégpálya. A háromnapos rendezvény alatt rengetegen látogattak el a cég standjához, akiket a kollégák színes, érdekes látnivalókkal, ajándékokkal, nyereményekkel és sok szeretettel vártak.

2018-09

Boksz kupa Jászberényben


Az elmúlt szombati napon a III. Lehel Boksz kupa zajlott a V.V. Zrt. üzemeltetésében lévő Bajcsy úti tornateremben. A rendezvény szervezője és rendezője a jászberényi Csík Tibor Ökölvívó Klub volt. A kupa 10:00 órakor mérlegeléssel kezdődött, amelyet a 12:00 órától a küzdelmek követtek. A hangulat emelkedett volt az izgalmas mérkőzések miatt, amelyek a nagyszámú résztvevőknek köszönhetően az esti időszakig is eltartott.
2018-09

Röplabda torna a Bercsényiben


A hétvégén Péntektől vasárnapig tartóan került megrendezésre a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban a 6. Szeles Péter röplabda Emléktorna. A rendezvényen idén hat csapat vett részt, amelyek között megtalálható volt Magyar, Román, Ukrán és Iráni gárda is.
A torna legeredményesebb csapatai:
1. Fatum-Nyíregyháza
2. Iráni válogatott
3. Jászberény Volleyball Team

2018-09


Szépkorúak találkozója

A Bercsényi úti sportcsarnokban ez év augusztus végén megrendezésre került az Idős otthonok szép korú de, még Ifjú szívű lakóinak sport vetélkedője és kulturális találkozója. Az emelkedett hangulatú rendezvény szervezője a Jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény volt, akik számos programmal várták a környező otthonok lakóit.

2018-09


Mézvásár és méhészeti találkozó

A Bercsényi úti sportcsarnokban és iskola területén augusztus 4. napján ismét megrendezésre került Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvénye. A vásáron találkozhattak termelők, fogyasztók és kereskedők, illetve olyan iparosok is, akik a méhészeti termékeket használják készítményeik alapanyagául. A rendezvény nagy érdeklődésnek örvendett, ahol egész napos programsorozat szórakoztatta az odalátogatókat.

2018-08


Strandröplabda a Lehel strandfürdőben

Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap került megrendezésre a Lehel Strandfürdő területén a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. Strandröplabda kupa, amatőr mix röplabda torna, melyen jelentős számban vettek részt csapatok. Szombaton reggel 9,30-tól játszották a mérkőzéséket késő estig, majd vasárnap folytatták. Az időjárás rendkívül kedvező volt a torna lefolytatásához, és nézőből, szurkolóból sem volt hiány. A nevezett 8 csapat mindegyike megmérkőzött egymással és vasárnap került sor a döntő lefolytatásához. Az első helyezett a homokvihar, a második helyezett hétvégi homály, harmadik helyezett az optimum nevezetű csapat lett. Legjobb női játékos Görbe Szilvia, a legjobb férfi játékos Makai Péter lett. Összességében nagyon jó hangulatban telt a torna, ahol mind a játékosok és mind a szurkolók is egyaránt jól érezték magukat. Reményeink szerint a jövő évben is megrendezésre kerül majd a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. Strandröplabda kupa.

2018-08


Hőségriadó 2018

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján az elkövetkező napokban (hetekben) az átlagosnál melegebb idő várható. A tartós meleg időjárás miatt fokozottan jelentkezhetnek a melegben történő munkavégzés egészségi és biztonsági kockázatai is, ezért a várható magas napi középhőmérsékletre és hőségriasztásokra tekintettel a Munkavédelmi Főosztály felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Társaságunk különös figyelmet fordít a hőségriadókor Jászberény város helyi mikroklímájának hűtésében. Ilyenkor az aszfalt akár 50 celsius fokos hőmérsékletet is elérheti. Délelőtttől egészen késő délutánig locsolóautónk meghatározott ütemterv szerint közlekedik. Ilyenkor speciális lapos szóró vízadagot juttat ki az aszfalt felületére.

Hőségriadókor párakapunk is üzemel a Szentháromság téren.

2018-08


 

Nyitott pálya akció a Szántai Tornakertben

A jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. ez év nyarán is biztosítja a Szántai tornakert ingyenes használatát. A lehetőség a Város Sportkoncepciójában előirányozott „nyitott pályák” akciónak ad teret, amelynek köszönhetően a Jászberényi lakosok térítésmentesen használhatják a tornakert pályáit 2018. július 16. és 2018. augusztus 27. közötti időszakban.

2018-07


 

Fejlesztések a Bercsényi sportcsarnokban

Ez év nyarán sem fújtak pihenőt a Városüzemeltető Zrt. kezelésében lévő Bercsényi úti sportcsarnokban. Az épületben a beruházó Kosárlabda Egyesület jóvoltából felújításra került küzdőtér világításrendszere, továbbá új ledfal kijelzők kerültek kihelyezésre a terem több pontján. Mindkét fejlesztés LED technológián alapszik, amely az energiatakarékos üzemeltetés lehetőségével jelentősen hozzájárul a költséghatékony és környezettudatos energiafelhasználáshoz, a környezetünk védelméhez.

2018-07


Útkarbantartás
Élesben az INFRASET! A mai nappal munkába állt a Jàszberényi V.V. Nonprofit Zrt. által nemrégiben vásárolt infraset berendezès. Eme technológia jóvoltából, az aszfaltozott utak hibáinak javításai egyszerübben kivitelezhetök, az újrahasznosított anyagok felhasználásával környezetbarátabb, és nem utolsó sorban jóval költséghatékonyabb az eddig használatos technológiától.
2018-06-25

Magyar Úszás Napja Jászberényben

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. június 16-án a „Magyar úszás napján” ingyenes belépést biztosított a Lehel Strandfürdőbe. A délelőtt folyamán Véghelyi Árpád vezetésével vízilabda bemutatót láthattak az érdeklődők, majd a fedett medencében Aqua fittnes és aqua zumba várta a mozogni vágyókat. A programsorozat 4 fős váltóversennyel folytatódott, ahol 6 csapat mérkőzhetett meg egymással értékes nyereményekért. A váltóverseny eredményhirdetésén a díjakat, Sipos Zoltán önkormányzati képviselő adta át a nyerteseknek. Minden résztvevő oklevélben részesült. A délután folyamán azok a vendégek, akik 50 és 100 méter leúsztak, jégkrémmel frissíthették fel magukat. Az érdeklődés nagy volt, ugyanis e neves alkalomból a strandfürdőt több százan látogatták mind jászberényi és környékbeli lakosok egyaránt.
2018-06-22

Fejlesztés a Szántai tornakertben

A Jászberény Városi Önkormányzata és a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából Felújításra került a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. működtetésében lévő Szántai tornakert kézilabda pályája. A fejlesztési munkálatokat a Szövetség által megbízott kivitelezők végezték, amely során egy uniós szabványoknak is megfelelő műanyag borítású kézilabdapálya került kiépítésre. A beruházást az Üzemeltetőn túl nagy örömmel fogadta a Lehel Vezér Gimnázium is ahol a testnevelés és a tömegsport foglalkozásokon kiemelt figyelmet kapnak a közösséget építő labdajátékok.
2018-06-20

Környezetvédelmi világnap a Központi Óvoda szervezésében!

A Jászberény Városi Óvodai Intézménye szervezésével megrendezésre került 2018. június 07-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Váltsuk zöldre a szürke napokat rendezvény, melyre társaságunkat is meghívták a tavalyi évhez hasonlóan. A rendezvény keretén belül társaságunk is részt vett különféle programokkal – környezetvédelmi totó, kukásautó bemutatása, kukásautó sablonhajtogatás, óvodai kifestők környezetvédelem témában, ezzel is segítve az óvónők áldozatos munkáját, hogy a gyerekek közelebbről is megismerhessék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, ezzel is hozzájárulva a szemléletformálásukhoz.

Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezettudatos életmóddal. A környezetvédelmi világnap célja az energiatakarékosságra nevelés, a megújuló természeti források hasznosítása, a környezetszennyezés megelőzése és a szelektív hulladékgyűjtés volt.
A nap során a környezetvédelmi világnap alkalmából számos izgalmas játék során ismerkedhettek meg a gyerekek a környezettudatos életmóddal. A kicsiket és szüleiket több állomáson is várták vidám gyorsasági-és ügyességi feladatok, mint például műanyagpalack taposása, szelektív válogatós játékok, flakon-kupakokból kirakó.

A rendezvény keretén belül előzetesen a szülők és családok részére meg lett hirdetve az „újrahasznosított tárgyak” készítése, melyeket az óvoda aulájában közszemlére tettek. A pályázatra mintegy 100 remek munka érkezett, melyből színes kiállítás nyílt az óvoda fogadócsarnokában.

A gyerekek szemléletformálása mellett társaságunk próbára tette a szülők környezetvédelemmel kapcsolatos tudását is, mivel a regisztráció során lehetőségük volt egy környezetvédelmi totó kitöltésében, ahol változatos kérdések voltak feltéve a hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan.

A nap végén kihirdetésre került a beadott pályázatok– rajzok, újrahasznosított tárgyak – és a környezetvédelmi totó nyertesei.

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.

2018-06-15


Bővülő eszközpark

Társaságunk tájékoztatja a lakosságot, hogy beszerzésre kerület az Infraset aszfaltjavító berendezés. Ennek segítségével aszfalt vágás és munkahézag nélkül lehet jövőben kedvezőtlen időjárási körülmények között is kátyúkat javítani.
2018-06-13

Közlekedik a család vetélkedő jászberényben

A múlt hét végén szombaton, a JNSZ-Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében került megrendezésre Jászberényben a „Közlekedik a család” című közlekedésbiztonsági vetélkedő. A rendezvény a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Növény- és Állatkert területén, valamint annak szomszédságában lévő volt jégpálya betonozott felületén zajlott. A programon résztvevő családok 10 állomáson keresztül tették próbára a szabályos közlekedés terén lévő tudásukat és ügyességüket. A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett ugyanis több mint 30 család vett részt a városunkban rendezett megyei fordulón. Az eredményhirdetés 14:00 órakor történt, amelyen az ajándékozást követően kiválasztásra került az országos döntőn részvevő család.
2018-06-07

Lajhárék

Kétujjú lajhár párunk Nayara és Natal tavaly összeveszett, oly annyira, hogy külön kellett választani őket és a telet így is töltötték. A gondozók nem törődtek bele ebbe a helyzetbe és újra építették a kifutó külső részét. Ágakkal, kötelekkel, növényekkel igyekeztek a lajhárok számára megfelelő élőhelyet kialakítani. Nayara boldogan vette birtokba az új kifutót és sütette a hasát a napon. Reméljük párjával is hamarosan összebarátkozik, hiszen így kezdődik a „kislajhár”…

2018-06-05


Vásárhelyi díj

Kollégánknak Kispálné Hegedűs Laurának a Városvédő és Szépítő Egyesület a Vásárhelyi István díjat adományozta. Az 1992-ben alapított díjat olyan személyek vagy közösségek kapják, akik a természeti vagy épített környezet védelmében kiemelkedő munkát végeznek. Az idei évben Laura mellett a cserkészek csapata is kiérdemelte az elismerést. Gratulálunk a díjazottaknak!

2018-06-05

Iskola nap a hűtőgéphyári sportpályán


Ismét megrendezésre került a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő hűtős Sportcentrumban a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola iskolanapja. A közösség összekovácsolását és rekreációját lehetővé tevő alkalom során a mozgás kapta a legnagyobb szerepet, ugyanis a centrum minden területén zajlottak a sportesemények. A füves pályán a labdarúgás, míg a sportcsarnokban a röplabda és a kosárlabda sportok mozgatták a legtöbb részvevőt. Reméljük, az iskola nem szakítja meg ezt a jó szokását és a jövőben is szervez ilyen népszerű és nagy sikerű programot.

2018-05-30


Karbantartási munkák a LEHEL füves pályán

A közelmúlt nagyobb esőzéseit követően ismét karbantartási munkálatokat végzett a Jászberényi V.V. nonprofit Zrt. az üzemeltetésében lévő LEHEL füves pályán. Ez alkalommal a talaj egyengetésére került sor, amelyet egy vibrátor hengerrel sikerült kivitelezni. Az eredmény magáért beszél, amely nem csak a pályának de az azon zajló használatoknak is kedvez majd

2018-05-29

Megnyitott a városi strand

A hét elején megnyitotta kapuit a Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Városi strand. A létesítmény négy medencével várja a látogatókat, amely hétfőtől péntekig 8 – 18 óráig, szombaton és vasárnap 9 – 18 óráig áll a vendégek rendelkezésére. A szezonban több színes program várható, amelyek között lesz éjszakai fürdőzésre lehetőség, illetve egy-egy hétvégén a medence partján a strand disco fényinél is lehet majd szórakozni.
A gyerekek a lubickoláson túl kipróbálhatják a felújított játszóteret és a strandbüfékben is megtalálhatnak minden olyan finomságot, ami egy jó strandoláshoz elengedhetetlen

2018-05-14


Madarak, fák, ovisok, sziget

Városunk óvodái a hagyományoknak megfelelően idén is a 
Zrt. által kezelt Margit-szigeten rendezték meg a Madarak és fák napját. A szép és rendezett környezetben a gyerekek különböző állomásokon játékos formában ismerkedtek a természet szépségeivel. A rendezvényen állatkertünk is részt vett. Állomásunkon, madarakkal, tojásokkal, tollakkal és különböző madáreleségekkel ismerkedhettek meg az ovisok.

2018-05-11

Nandu kakas érkezett

Az eddig Állatkertünkben magányosan éldegélő nandunk párt kapott. Párja a csehországi Usti nad Labemből érkezett. Most ismerkedik új kifutójával, amit párjával és egy kapibarával oszt meg. Reméljük az ismerkedés után csibékkel is meglep bennünket az ifjú pár.

2018-05-09


XV. Ippon Shobu Karate Diákolimpia Jászberényben
Idén tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ippon Shobu Karate Diákolimpia. Az április 28. napján zajló versenynek a Jászberényi Városüzemeltető Zrt. működtetésében lévő Bercsényi úti Sportcsarnok adott helyet. A megmérettetésen túl a verseny célja a tradicionális karate népszerűsítése és a 2017-2018. évi egyéni kata és ippon shobu kumite diákolimpiai bajnoki címek eldöntése volt. A rendezvény védnöki tisztét Dr. Szabó Tamás Jászberény Város Polgármestere és dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke töltötték be.
2018-05-04


Állatkerti séta...
Az állatkert látogatása során a sok érdekes látnivaló között gyönyörködhetünk a hely természeti szépségeiben és értékeiben is. Az alábbi képek a remek környezetet és a Városüzemeltető Zrt. dolgozóinak áldozatos munkáját dicsérik.
2018-05-04

Szezonzáró a Jászberényi Jégpályán…
Szezonzáró rendezvény zajlott a múlt hét pénteken a Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpályán. A rendezvény szervezői a JSE Gyorskorcsolya, valamint Jégkorong szakosztályai voltak. A szezonzárón mind a két szakosztály megmutatta a jeges sportok területén szerzett tudását, amelyet a nagyszámú közönség nagy várakozással és örömmel fogadott. A hangulat mindvégig vidám volt, ugyanis az esemény alatt felszolgált szendvics és forrótea igazi családias hangulatot alakított ki és hozta közelebb egymáshoz az oda látogató kicsiket és nagyokat.
2018-04-25

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. végzi többek között a város hídjainak karbantartását is. A hidak padka lemezei több helyen felújításra szorulnak. Társaságunk elsőként a Nádor utcai zsilip hídján cseréli ki a lemezeket.
A javítás ideje alatt kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek az említett szakaszon. Tervek szerint a Szent István körúti híd felújítása lesz a következő.
2018-04-25

A Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdte a város útjainak javítását. Először a veszélyesebb ütökátyúkat javítja Társaságunk, majd a frekventáltabb utakon lévő hibákat a belvárosból kifelé haladva a kisebb forgalmú utcák felé.
2018-04-23

A város különböző területein megkezdtük a kaszálást...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. nagy erőkkel megkezdte a kezelésében lévő területek kaszálását, a zöldterületek gondozását.
Dolgozóink szelektív formában, zöldhulladékként kezelik a feladatok során összegyűjtött kaszálékot. Az így összegyűjtött hulladékot kedvezőbb feltételek mellett tudja fogadni és kezelni a hulladék lerakót működtető Kft.
Képeinken a Delta utca, Fémnyomó út, Gorjánc Ignánc sétány és az ott található játszótér látható.
2018-04-20

Tevecsikót hozott a húsvéti nyúl
Míg egyes helyeken piros tojást esetleg pénzt hoz a húsvéti nyúl, állatkertünkbe egy tevecsikóval érkezett.
A mára már néhány napos apróság születése simán zajlott, egy óra elteltével lábra állt, és szopott is. A tevekifutónk lakóinak száma így háromra nőtt, ráadásul mindhárman nőstények. A kisteve édesapja már nincs az állatkertben, hiszen a 12-13 hónapig tartó vemhesség ideje alatt visszakerült Nyíregyházára, ahonnan korábban kihelyezték hozzánk.
2018-04-11

Jegesnap a Jászberényi Jégplyán…
Az elmúlt hét pénteken a III. Nagy Jegesnap került megrendezésre Jászberényi Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpályán. A rendezvény szervezője és rendezője a Cori-Kör Alapítvány volt, aki 16:30 órától kezdődően szolgáltatott színvonalas műsort a közönségnek. A program nagy érdeklődést mutatott, ráadásul a műkorcsolyán túl a Jászberény Város Gerevich Aladás sport díjjal kitüntetett Belovai József által vezetett JSE Gyorskorcsolya szakosztály bemutatőja is bővítette a jeges sportok látványos és izgalmas világát.
2018-04-11

Húsvéti hétvége a Jászberényi jégpályán
A szezon végéhez közeledve meglepetésekkel várta a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. a húsvéti hétvégén a kedves vendégeit a jászberényi jégpályán. Szombaton este zenés jégpartyn vehettek részt az érdeklődők, vasárnap pedig ajándék csoki tojást kaptak a legkisebb korcsolyázók. Az ünnep és a tavaszias idő ellenére nagy számban akadtak, akik még szívesen hódoltak a jeges sportoknak, ugyanis a hétvégén közel 400 fő látogatója volt az intézménynek.
2018-04-03

Neked MUNKA, Nekem ÁLOM...
A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával egy őket érdeklő munkakörben, és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit.
A „Helyet” Alapítvánnyal együttműködve az állatgondozói munka is „álom munkának” minősült. A program keretében egy embert láttunk vendégül állatkertünkben, akinek az volt a vágya, hogy állatkertben dolgozhasson. Mindkét fél nagyon készült a találkozásra, ennek – és persze az állatoknak – köszönhetően sikerült valóra váltani az álmot.
2018-03-23

Eldőlni látszik a tél sorsa...
A mai nap sem a pihenesről szólt. 20cm havat hoztak a Sándorok, de a vv zrt keményen álta a megpróbáltatásokat. Nem úgy mint ez a fa a Lehel Vezér téren. Személyi sérülés nem történt, de szükség volt a katasztrófavédelem beavatkozására.
2018-03-18

Egészségnap a Fürdőben
Március 03-án szombaton egészség napot tartottunk a Jászberényi Termálfürdőben, ahol nyílt nap keretein belül bemutattuk az intézmény szolgáltatásait. Dr. Buci Rita reumatológus és Dr. Czigány Tamás belgyógyász diabetológus közreműködésével előadásokon, szűréseken és szaktanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők. A nap folyamán ingyenesen kipróbálhatták az emeleti tornateremben a szárazföldi, a nagy termálmedencében pedig a vízi tornát is. Gyógymasszőreink segítségével masszázst, iszapkezelést és víz alatti vízsugármasszázst is igénybe vehettek az érdeklődők.
Talán többen a nyílt nap keretein belül szembesültek azzal a ténnyel, hogy a fürdőben a termálvíz és a szaunák jótékony hatásai mellett, számos egészségügyi szolgáltatás is elérhető. Előszeretettel próbálták ki vendégeink a mofettát (széndioxidos szárazfürdő), mágnesterápiát és az elektroterápiát is.
A doktornő a szolgáltatások jótékony hatásairól is beszélt, valamint arról, hogy bizonyos szolgáltatások a fürdőben a NEA (előző nevén OEP) által támogatottak és kedvezményesen is igénybe vehetőek. 
Délutáni programként jógafoglalkozáson is részt vehettek a látogatók, Nyitrainé Rusvai Tünde vezetésével.
A Trió rádió 10-14-óráig élőben közvetítette a nap eseményeit a helyszínről, aki pedig megéhezett az újonnan nyitott büfében csillapíthatta étvágyát.
2018-03-12

2018. év tavaszán ismét kezdetét veszi Jászberényben a lakossági zöldhulladék begyűjtése szervezett rendszerben. Ebben az évben társaságunk mégnagyobb figyelmet fordít arra, hogy minél több komposztálható hulladékot gyűjtsön be a lakosságtól, és azt ellenőrzött körülmények között a Jásztelken működő komposztáló telepre szállítsa. 
Az akcióval kapcsolatosan minden információt megtalálnak http://www.vvzrt.hu/zoldhulladek/ menüpont alatt, továbbá a Jászkürt Újság és a BerényCafé is közreműködik a hírek továbbításában, hogy minél több Jászberényi polgár értesüljön az indulásról .
2018-03-12

Nem éppen tavaszváró időjárás
Napközben több centi hó hullott, ami mostanságra havas esővé alakul. A hó és síkosságmentesitest váltóműszakban végezzük. Tisztelettel kérjük a lakosokat, hogy nagyon óvatosan és figyelmesen közlekedjenek. 
Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hűtőgépgyári elkerülő úton lévő vasúti átjáróban a fényjelző készülékek nem működnek!!!
2018-03-02

Az időjárás ismét hóval lepte el a várost...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ismét nagy erőkkel dolgozik a feladatát képző közterületek hóeltakarításán, síkosságmentesítésén a városban. Az elmúlt időszakban többször feladatot adott a téli csapadék, de most még a hideggel is meg kell küzdenie mindenkinek.
Képeinken a Hűtőgépgyári területeken dolgozóink láthatóak, amint a havat takarítják le a járdákról és a buszmegállókból.
2018-02-27

II. Jász Kupa a Jászberényi Jégpályán
A hétvégén nagyszabású rendezvénynek adott helyet a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Jégpálya. A 3 napos II. Jász Kupa versenyt a MOKSZ és a JSE gyorskorcsolya szakosztálya szervezte és rendezte, amelyen a környező országok fiatal sportolói is részt vettek. Az eredményes versenyzést tekintve, szinte minden alkalommal magyar sportoló állt a dobogó tetején. Meglepetésként említve, a küzdelemben részt vett Sziliczei-Németh Rebeka, aki a Magyar olimpiai csapat egyes számú tartaléka.
2018-02-21

Fogyatékkal élők látogatása
Fogyatékkal élő emberek csoportja látogatta meg állatkertünket. A csoportot izgalmas állatkerti bemutatóval fogadtuk, ugyanis többen még nem vettek részt ilyenen sétán. A látogatás során számunkra is érdekes volt, ahogyan egy gyengén látó, vagy egy tolószékes ember az állatokkal ismerkedik. A dolgozóink igyekeztek a legtöbbet nyújtani a látogatóknak és bízunk benne, hogy a csoport tagjai maradandó élményeket szereztek maguknak.
2018-02-19

Fejlesztés a városi tűzivíz hálózaton
A közelmúltban bővítette a város föld feletti tűzcsaphálózatát a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.. A fejlesztés ez alkalommal a hűtőgépgyári lakótelep Gorjanc Ignác sétányon lévő vezeték és csaprendszert érintette, amelynek kivitelezése során kihelyezésre került kettő tűzcsap. A munkálatokkal a meglévő hálózat körkörösítse is megtörtént, így a csapok száma és vízhozama immáron megfelelő biztonságot nyújt a környékbeli lakásoknak, valamint azok szükségletein túl bőségesen kiszolgálja a bővítéssel megújuló Lehel sportcsarnokot is.
2018-02-19

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. végzi a városban a csapadékelvezető hálózat karbantartását. Társaságunk folyamatosan dolgozik csapadékelvezető rendszer felmérésén, és a digitális térképi állomány aktualizálásán. Munkatársunk előzőleg az önkormányzat megbíásából a város forgalomtechnikai térképét frissítette naprakész állapotra.
2018-02-14

Folyamatosn megtisztuló közterületek...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. a téli időszakokban is nagy erőkkel dolgozik a közterületek tisztántartásán, a zöldterületek gondozásán. Az elhúzódó ősz a fás és bokros területeken több esetben zölden hagyta a növényeket, amelyek többségükben mostanra váltak meg elszáradt lombkoronájuktól. Dolgozóink a Város parkjaiban szelektív formában, zöld-hulladékként kezelik a feladatok során összegyűjtött nyesedéket és leveleket, ugyanis a környezettudatosságon túl a gazdaságosság is fontos szempont. Az íly módon összegyűjtött hulladékot kedvezőbb feltételek mellett tudja fogadni és kezelni a hulladék lerakót működtető Kft. Képeinken az Időjósló Szentek környéki, valamint az Ifjúság út munkálatait és eredményeit örökítettük meg.
2018-02-12

Tavaszjóslás medvékkel
A mai napon ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható állatkerti tavaszjóslás, melyben a fő szerepet a medvéink kapják.
„E napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából, ha napos időt talál, s meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél, a néphiedelem szerint még 40 napig lesz téli idő. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.”
Mivel ma borús idő volt, így várható, hogy a tél már nem tart sokáig, és hamarosan végre újra itt a tavasz, amit már minden állatkerti állat nagyon vár.
2018-02-09

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt., mint Jászberény város útjainak karbantartója, meghívta az INFRASET technológiájú útjavító készüléket forgalmazó céget. Jászberényben lezajlott helyszíni bemutató során javításra került kátyú, és hálós repedések is. A technológia lényege, hogy olyan hideg időben is végezhető meleg technológiás kátyúzás, amire eddig nem volt lehetőség. A készülék nem közvetlenül az aszfaltot melegíti, hanem a fölé helyezett kerámia lapokat, így nem károsodik az aszfaltban lévő bitumen kötőanyag. A berendezés felmelegíti az előtte kitakarított kátyút. Az így felmelegített, fellazított réteg könnyen összedolgozható a ráhelyezett, szintén felmelegített mart aszfalttal. Emulziózás, és hengerezés után néhány perc elteltével visszaadható a forgalomnak a munkaterület. A bemutatón kijavított kátyúk időtállóságától függően, és más városokban kapott tapasztalatoktól függően tervezi Társaságunk az INFRASET beszerzését.
2018-02-09

Új úton a pingvinséta
Állatkertünkben elkezdődött beruházási munkák egy része érinti a pingvinséta útvonalát. Ez azt jelenti, hogy egy időre a megszokott útvonal építkezési területté vált, ám ebben az időszakban is sétálnak pingvinjeink, csak új útvonalon. Ez a változás eleinte meglepte ugyan madarainkat, de gyorsan megszokták a változtatást. Még örülnek is neki, mert új helyekről gyűjthetik be a fészeképítéshez szükséges anyagokat.
2018-02-02


Újra ásnak a medvék
2017 második felében a medvéink újra elkezdtek megfelelő helyet keresni egy barlang ásásához, és az év elejére már el is készültek az új barlangjukkal. Az egy évvel ezelőtt készített (és azóta beomlott) barlangtól nem messze található új üreg mélyebb és tágasabb, mint az elődje, de ahhoz hasonlóan a medvék most sem töltenek benne huzamosabb időt. Mint tudjuk a magyarországi állatkertekben élő medvék nem alszanak téli álmot, így a barlangásás csupán a medvék genetikailag kódolt cselekvése, mely az esetünkben gyakorlati funkcióval nem bír. Ennek ellenére kapóra jön a február elején esedékes tavaszváró időjósláshoz, mely úgy indul, hogy „a medve kijön a barlangjából”.
2018-01-29

Az idei évben is sikeresen zárult az ünnepek utáni fenyőfagyűjtési akció. Társaságunk az előző évekhez hasonlóan kettő alkalommal gyűjtötte össze január hónapban az ingatlanok elé kihelyezett dísz nélküli fenyőfákat. Az összegyűjtött mennyiségből jól látható, hogy eme díjmentes szolgáltatásunkat is előszeretettel veszi igénybe a lakosság.
A begyűjtött, leadott karácsonyfákból – a megfelelő kezelést követően – talajerő-utánpótló komposzt készül, ezzel is hozzájárulva környezetünk megóvására.
Ezúton is köszönjük az együttműködést!
2018-1-25


Dőléspont

Nem mindig csak a jó dolgok történnek. Mai nap délelőtt folyamán sajnos hulladékgyűjtés közben Jásztelek határában teherautónk a nem megfelelően síkosságmentesített úton kikerülés közben az út széléről megcsúszott, és a képen látható állapotban állt meg. Csak a szerencsén múlhatott, hogy személyi sérülés nem történt. A gépjármű mentését szervezett keretek között valósítottuk meg megfelelő biztonságos intézkedések szem előtt tartásával. Szerencsére a gépjármű nem billent át a holtpontján, így nem történt baleset. 
Ahoz hogy a gépjárművet vontatható állapotba tudjuk tenni, az út síkosságát meg kellett szüntetnünk, ez után tudtuk elvégezni a mentési munkálatokat. Sikeres mentési művelet végrehajtása után gépjárművünk a hulladékgyűjtést folytatni tudta.

2018-01-25


Állatkert télen
Sokan úgy gondolják, hogy állatkertbe csak nyáron érdemes menni. Természetesen ezzel nem értünk egyet, bár igaz, hogy a meleg igényes, trópusi fajok ilyenkor kevésbé láthatók. Cserébe vannak olyan látványosságok, melyekkel nyáron nem találkozhatnak látogatóink. Az egyik ilyen esemény a pingvinséta. Ezek a madarak élvezik a téli időjárást és a havat, külön „élményt” jelent számukra a látogatókkal való találkozás, de azt gondoljuk ez kölcsönös. Aki havas napokon ellátogat az állatkertbe azt is megfigyelheti, hogyan ismerkednek állataink a hóval.
2018-01-18


Új év, új fejlesztések
Az év első testnevelés óráját megújult környezetben tarthatták a Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetésében lévő Rákóczi úti és a Bajcsy úti tornatermekben sportoló diákok, ugyanis a JKSE sikeres TAO pályázatának köszönhetően az év elejére megvalósulhattak a termek padlózatának felújításai. A felújítások keretében a régi gumipadlóra lengő, párnafás sportpadló borítás került, amely a használata során hatékony védelmet nyújt a sportolók ízületeinek, megelőzve a mozgásszervi betegségek kialakulását. A parketta rendszerek alkalmasak a labdás csapatsportok versenyeihez, edzéseihez, gimnasztikához, valamint tánc- és fitness sporttevékenységek folytatásához.

2018-01-12

Forgatás, kamerák, képek…
Állatkertünkben járt a „Hazahúzó” című műsor forgató csoportja. A műsor városunkról, Jászberényről készül, melyben az állatkert is szerepet kap. Egy tévés felvétel mindig érdekes, mert nem tudjuk milyen idő lesz, hogyan viselkednek az állatok a kamerák előtt és mi fog történni. Persze mindannyian a legjobbakat szeretnénk és ez most úgy tűnik sikerült is. Az okos szerkezetek és az ügyes kezelők jó felvételek készítését tették lehetővé, persze a szereplők és gondozóik is kitettek magukért.
2018-01-2

Újévi kori gála…
Újévi kori gála volt az elmúlt hétvégén a JVVNZrt. működtetésében lévő Jászberényi Jégpályán.
A rendezvényt a Cori-Kör alapítvány szervezte, amelyen látványos bemutatóval a műkorcsolya utánpótlás növendékei vezették be a szakáguk szépségeibe az odalátogató közönséget. 
A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, jó hangulata a nézőtérre vonzotta a kicsiket és nagyokat egyaránt.
2018-01-09


2017-es évben ismét meghirdetésre került a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programunk. Tegnapi napon az utolsó szelektíves gyűjtőjárat is sikeresen teljesítette szolgálatát. Összesített számadatokat természetesen következő számunkban tájékoztató jelleggel közöljük. Mind addig ajánljuk figyelmükbe a 2018-as év szelektív programnaptárt, ami honlapunkon már megtalálható. 
Reméljük, hogy az eddig begyűjtött szelektív hulladék mennyiségét akár a 2018-as évben meg tudjuk duplázni.
2017-12-22

Év végi rövid összegzés Jászberény Város legnépszerűbb fedett sportlétesítményéről
Az év vége felé közeledve röpke számadásként az üzemeltetés - iskolai használatokon kívül eső - időszakait figyelembe véve igyekeztünk összegezni azokat a kiemelt eseményeket, rendezvényeket és sportrendezvényeket - adatokkal -, amelyeknek a helyszínét a 2017-es esztendőben a Városüzemeltető Zrt. kezelésében működő Bercsényi Sportcsarnok biztosította.
- NBI. keretekben zajló mérkőzés összesen 34 alkalommal történt, amelyeken átlagosan számolva több mint 13 000 szurkoló biztatta a csapatokat.
- Versenyrendszerben működő, de amatőr tömegsport jellegű rendezvénysorozat a labdarúgó sportágban zajlott (kispályás labdarúgás), amelynek keretében összesen 340 mérkőzés megrendezésére került sor. Játékosok részvételét tekintve a mérkőzések alatt összesen 6800 pályára lépés történt.
- Országosan, esetenként nemzetközi szinten zajló versenyrendszerben 2017. évben a következő egyesületek szerveztek és rendeztek versenyeket:
JKSE, JRK, JTF-DSE Kézilabda, JFC, Jászgimnasztika SE, JSE Taekwondo, Jászsági Harcművészeti Akadémia JU JITSU, YAKUZÁK SE
- Kulturális programok keretében legalább 6 alkalommal (Mézvásár, Jászsági Népi Táncegyüttes Jubileum, LVG szalagavató, Rúzsa-Presszer koncert, Nyugdíjas találkozó, Szakmaválasztó) zajlott városi méretű rendezvény, amelyek látogatói létszáma az esetenként több napos jelleg miatt többezres nagyságrendben volt mérhető (a 2017. évi Mézvásár látogatottsága megközelítette a 10 000 főt.
2017-12-18


Sztárok a Jászberényi jégpályán
A szombati napon nagyszabású sportrendezvényt tartott a Jászberényi Sport Egyesület Jégkorong Utánpótlás Szakosztálya a JVV Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő Jégpályán. A program keretében Jégkorong Fesztivált, azaz szakmai motivációs napot hirdettek, amelyen összesen 6 városból érkezett gyerekcsoportok vettek részt. A foglalkozások szárazon és jégen zajlottak és a gyerekek nagy örömére – mint a program egyik különlegességeként – a rendezvény vendégeiként érkező Kanadai és Magyar mesteredzők vezették a foglalkozásokat.
A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényen a kísérőkön túl közel nyolcvan csapatsportban igazolt gyermek vett részt és élvezte a sztárokkal közös munkát.
2017-12-18

Új élmények a Jászberényi Termálfürdőben
Az elmúlt hetekben péntek esténként, több alkalommal kerültek megrendezésre különböző témájú Szauna Szeánszok a Termálfürdő épületében található finn szaunában. Volt novemberi eső, jégvarázs, mikulás szeánsz is, ahol különböző aromájú felöntések mellett, sós, uborkás, kókuszos vagy olivás bőrápolásban is részt vehettek a szaunázók. A programok megtartását Kámán Zsolt szaunamester végezte, aki a helyes szaunázás tájékoztatása mellett, megfelelő illó olajok alkalmazásával relaxáló és nyugtató hatást ért el, valamint különböző ventillációs technikák alkalmazásával befolyásolta a hőmérsékletet és páratartalmat, ezáltal a vendégek közérzetét is. A programok között kellemes környezetben pihenhettek a résztvevők. December 15-én este karácsonyi szauna szeánszal, mézes, fahéjas felöntéssel, narancsos bőrradírral és olívás bőrápolással várjuk a szaunázás élményét kedvelő vendégeinket.
2017-12-15


2017. évi körzeti beruházások
A 2017. évi körzeti fejlesztési beruházások közül az ősz folyamán a 2. számú körzetben megvalósult az Akácfa utca Tigris utcai részénél a csapadékvíz elvezető csatorna felújítása, a 3. számú körzetben található Fáy András utcai játszótéren a focipálya új aszfaltburkolattal történő ellátása, padok áthelyezése. Továbbá megvalósult az 5. számú körzetben lévő Szent László utcai „nagyparkoló” felfestése, a 10. számú körzetben pedig Portelken a játszótér mellé kihelyezésre került 1 db műkő sütögető, 3 db műkő pad, illetve 1 db műkő asztal.
Jelen pillanatban is folyik a Hajtai útra belógó fák gallyainak gyérítése és annak konténerben történő elszállítása, annak érdekében, hogy a közlekedés még biztonságosabb, valamint a beláthatóság még biztosítottabb legyen.
2017-12-12

 

 

 

 

 


Környezettudatos Város I. rész!
Már az elmúlt évben is nagy sikert aratott az Önkormányzat KEOP pályázata keretén belül beszerzett házi komposztáló edények kiosztása. Az idei évben is nagy volt az érdeklődés a komposztáló edények iránt. Társaságunk a 2017-es évben közel 200 db komposztáló edényt osztott ki a Jászberényi lakosok között. A pályázat keretén belül beszerzett 2.000 db komposztáló edényből eddig 1086 darab edényt adtunk át az igénylők részére.
Társaságunk örömmel tapasztalja, hogy nem csak az idősebbek, hanem a fiatalabb korosztály is érdeklődik a komposztálás iránt. Továbbá nemcsak családi, hanem szép számmal társasházak közös képviselői és a város területén működő intézmények – óvodák, középiskolák, alapítványok – is igényeltek komposztáló edényt. Az igénylésekből jól látható, hogy sok esetben nem elég egy edény, hiszen vannak olyan lakosok, akik már első alkalommal kettő vagy akár három darab edényzetet is igényelnek. Ezért kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy aki még nem élt a lehetőséggel, a társaságunk telephelyein az erre alkalmas haszonkölcsön-szerződés kitöltésével, megteheti. Az igénylés a készlet erejéig folyamatos!
Telephelyek: Jászberény, Jákóhalmi út 13. munkanapokon 8:00-15:00 óra között
Jászberény, Szelei úti hulladékudvar nyitvatartási időben.
Társaságunk célja a házi komposztálók kiosztásával, hogy megelőzzük a hulladék keletkezését.
A házi komposztálással az alábbi előnyöket érhetjük el:
- csökkenthetjük a háztartási hulladék mennyiségét,
- a keletkezett komposzt javítja a talaj minőségét,
- nem kell elégetni a feleslegessé vált ágakat, nyesedékeket, ezzel a levegőt sem szennyezzük,
- gazdaságos, mert redukálja a hulladékártalmatlanítási költségeket, növeli a hulladéklerakó élettartamát.
Ezúton is köszönjük a lakosság azon részének, akik már igényeltek komposztáló edényt és beépítették a mindennapi életükbe a házi komposztálást, mellyel egy környezettudatosabb életmódot alakítottak ki az életükben, ezzel odafigyelve a környezetükre.
Köszönettel:
Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt.
2017-12-12

 

 

 

 

 

 


Ovisok a hulladékudvarban
Nemrégiben a Sün Sámuel Óvoda apraja-naggyját láttuk vendégül hulladékudvarunkban. A gyermekek már nagy izgalommal készültek erre a napra. Az előadás során megismerkedtek a hulladékudvar fontosságával. Meglepő módon tapasztaltuk, hogy már ilyen kis korban ismerik a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Megfelelő információval rendelkeznek a komposztálás technológiájával kapcsolatban. Óvónénikkel közösen gyűjtöttek kölünböző fajtájú hulladékokat, amiket együtt helyeztük el a megfelelő gyűjtőkonténerekbe. Az előadás után egy közös játék és szabadidős program vettem kezdetét. majd zárásként pici ajándékkal kedveskedtünk az ovisok részére. Itt szeretnénk megköszönni az óvónénik áldozatos munkáját, hogy ilyen mértékben törekednek a gyermekek környezettudatos szemléletét formálni.

2017-12-12

 


Itt a TÉL
A megjelenő időjárási körülményekből tapasztalhatjuk, hogy a tél kezdetét vette az országban, megjelentek az éjszakai mínuszok, és vele együtt megérkeztek az első hópelyhek. A téli időjárás mind a gyalogos és mind a gépjármű közlekedést megnehezíti, ezért kérjük, hogy a téli időjárásnak megfelelően fokozott körültekintéssel induljanak el otthonról, mivel a télnek köszönhetően bizonyos utak és járdaszakaszok állapota helyenként fagyos, csúszós lehet. Társaságunk kizárólag a kezelésünkben lévő gyűjtő utakon, kerékpárutakon lát el síkosság-mentesítési és hó eltakarítási feladatokat. Havazás esetére már november 15-től hótolólappal felszerelt gépjárműveink folyamatos készenlétben vannak, amikkel egyidejűleg síkosság-mentesítő anyag kijuttatásáról is gondoskodni tudunk. A fentiekre tekintettel felhívjuk figyelmüket, hogy a helyenként feljegesedett utak, kerékpárutak, járdák, átkelőhelyek rendkívül csúszósak lehetnek, ezért kérjük, figyeljenek oda a közlekedésre és egymásra is. Amennyiben autóba ülnek, előtte győződjenek meg annak műszaki állapotáról, ne feledkezzenek meg az évszaknak megfelelő abroncs használatáról, nem utolsó sorban gondoskodjanak beszerezni jégoldót, illetve fagyálló folyadékot is. A fagyos utak az apró kellemetlenségektől az egészen tragédiákig számos, nem kívánt balesetet okozhatnak, ezért javasoljuk, hogy legyen önöknél mindig feltöltött mobiltelefon, meleg takaró és elégséges mennyiségű folyadék. Fontos, hogy az útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel és a követési távolság megfelelő megválasztásával közlekedjenek. 
Balesetmentes közlekedést kívánunk !

2017-12-11

 


Záródó munkálatok

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a felújítások utolsó ütemében elkészült a Rácz utca aszfaltozása is. A napokban befejeződnek a csapadékvezetés és a padkázás munkálatai. A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ezúton is köszöni lakosok megértését, és türelmét.

2017-12-11

 

 

 

 

 

 


Festő utca 8-10. csapadékvíz elvezető csatorna felújítása
Jászberény Város Önkormányzatával kötött vállalkozási szerződés alapján a Festő utca 8-10. számú ingatlanok előtt társaságunk munkatársai közel 30 fm hosszúságban felújították/kicserélték az összetört csapadékvíz elvezető betoncsatornát, valamint kiépítettek 4 db víznyelő aknát, így az érintett szakaszon a keletkezett csapadék gond nélkül a városi csapadékvíz elvezető hálózatba kerül.

2017-12-04


Vígyázat csúszik!

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ma hajnalban megkezdte preventíven a kezelésében lévő gyűjtőutak síkosságmentesítés, ugyanis a hőmérséklet alacsony állapota miatt a páralecsapódás következtében kialakulhatnak lefagyások, amik az utak felszínét csúszóssá tehetik.

2017-12-02

 

 

 

 

 

 


Szaunaszeánsz a Jászberényi Fürdőben.
November hónapban újfajta programsorozat vette kezdetét a JVV Nonprofit Zrt. termálfürdőjében. A programokon résztvevő érdeklődők a szaunázás rejtelmeibe kapnak izgalmas betekintést egy szakavatott szaunamester vezetésével.
Na de mi is az a szauna szeánsz?
A szaunaszeánsz egy szaunamester által irányított meghatározott időtartamú intenzívebb szauna program, mely során a szaunamester alkalmanként 3-szori ráöntéssel, szellőztetéssel, különböző ventillációs technikák alkalmazásával befolyásolja a hőmérsékletet, páratartalmat, hőérzetet. A megfelelő illóolajokkal vagy illékony anyagokkal nyugtató, relaxáló, gyógyító hatást ér el. Folyamatos, közvetlen kapcsolatban van a vendégekkel, kiosztja az előre elkészített bőrápoló anyagokat, és közvetíti azok helyes alkalmazását. Cél a helyes szaunakultúra kialakítása.
A programsorozat keretében elérhető szeánsz tipusok:
- Illóolajos szeánsz
- Sós szeánsz
- Sörös szeánsz
- Jeges szeánsz
Aki kíváncsi és kipróbálja, az kövesse az eseményeket és ne aggódjon, nem fog korán megöregedni.

2017-12-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Most történik!!!
Hulladékudvarunkban most történik az ellenőrzött körülmények között begyüjtött veszélyes hulladékok elszállítása. Eddig kb 20.000 tonna veszélyes es közel 150.000 tonna nem veszely hulladékot vettünk át a lakosoktól. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lakosság aktív közreműködését. Úgy gondoljuk, hogy aki igénybe veszi szolgáltatásunkat annak fontos saját környezetének védelme.

2017-12-02


Szalagavató a Bercsényiben.
Ismét eljött a szalagavatók ideje. A tanulmányaikat befejezni készülő középiskolások ezekben a hetekben, hónapokban komoly időszakon mennek át, ugyanis kezdetét veszi az érettségire történő felkészülés. E folyamat első lépéseként kapnak egy aprócska szalagot, ami minden fiatal számára mérföldkőként mutatja, hogy a felnőtté válás kapujába érkezett és a tanulmányaikat befejezve hamarosan kilépnek a nagybetűs életbe. Ennek ünnepségét tartották 2017. november 25. napján a JVV Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő sportcsarnokban a Lehel Vezér Ginázium diákjai, tanárai és a szülői közösség. A rendezvény, mint az előző években is nagy népszerűségnek örvendett, amelyen a végzősek a táncprodukcióikkal emlékezetes pillanatokat okozva bűvölték el az érintett hozzátartozóikat, nagymamákat és nagypapákat egyaránt.

2017-11-28


Elindultak a pingvinek sétálni…
A November első hétvégéjén már lehetett sétálni a pingvinekkel a Zrt. működtetésesben lévő berényi állatkertben. Ez a program minden nap 11 órakor kezdődik, és egészen márciusig tart.
Ilyen alkalmakkor a pápaszemes pingvinek kimennek a kifutójukból, és a látogatókkal együtt közösen sétálnak egyet az állatkertben.
A séta nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is sétálniuk kell a tenger és a fészkelőhely között. A látogatóknak mindig izgalommal teli élmény szemtől szembe találkozni a madarakkal. Néha még az is előfordul, hogy kibogoznak egy-egy cipőfűzőt, vagy fészekanyagot gyűjtögetnek a séta alatt.
2017-11-28


Dolgozik az útfető

Társaságunk jelenleg is végzi Jászberény belterületén az üzemeltetésében lévő parkolót és utak festését. 2017 nyarán szereztük be GRACO típusú útjelfestő gépünket, amivel már több ezer fm-t festettünk fel.

2017-10-31

 


Vihar a Városban

Hétfő reggelre virradóra több fa kidőlt illetve leszakadt a rendkívüli szeles időjáras miatt. A helyenként 100km /h lökések a Zagyva parti sétányon, a Kossuth utcán, a Piacmarketnál és a Potyka utca környékén okoztak jelentösebb fennakadásokat. Társaságunk 32 dolgozója egész nap folyamatosan végezte a károk elhárítását. Kb. 200 m3 gallyat takarítottunk össze. Több fát a sétányon a Zagyvábol kellett traktorral kivontatni. Sajnos a Kossuth utcán buszmegálló is összetört. Szerencsére itt sem történt személyi sérülés.

2017-10-30


Országos hírű állomány gyarapodás...
A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő Jászberényi Állat- és Növénykert Perzsa leopárd párja két kölyökkel gazdagította a gyűjteményt.
A kicsik augusztus 8-án születtek, és a napokban került sor az állatorvosi vizsgálatukra. A gondozók a két nőstény kölyök fejlődését születésük óta kamerákon nyomon követték, amelyeken már az elejétől kezdve látható volt a leopárd mama (Chiu) megfelelő anyai gondoskodása.
Leopárdok születése immáron második alkalommal történt a kertben, így a kis utódoknak „B” betűs nevet választottak. Az egyikük a Banou (jelentése: nő, lány) nevet kapta, a másikat pedig a Behrooz (jelentése: boldog) névvel illették a gondozók.

2017-10-02

 


Fiatal Gimnasztikásak nagy versenye…

Az elmúlt hétvégén a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő Bercsényi sportcsarnokban a VII. Jász Gimnasztika Kupa versenyét rendezte a jászberényi Jászgimnasztika Egyesület. A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, amelyen az iskoláskorú lányok mutathatták be különböző szerekkel színesített gyakorlataikat

2017-09-27Utolsó fázis a munkálatoknál…

Napokon belül elkészül Jászberényben az utak és az ivóvíz vezetékek felújításának első üteme. A Jókai úton, Juhász utcában, és a Vásártér utcában már a befejező munkálatok folynak, utak padkázása, burkolati jelek felfestése és tereprendezés. A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ezúton is köszöni a lakosok türelmét, és megértését.

2017-08-02

 

 

 

 

Kerekudvari út úthibáinak megszüntetése...

A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. elvégezte a Kerekudvari út nagyobb kiterjedésű kátyúinak és úthibáinak helyreállítását. A kátyúzási feladatokkal párhuzamosan az út menti padka stabilizációra is sor került.

 2017-07-17

Nyitott pályák akció a Szántai tornakertben…

A jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. a Szántai tornakertben ez évben is biztosítja a térítésmentes sportolás lehetőségeit a jászberényi lakosok részére. Az akció keretében hétköznapokon, nyitvatartási időben a tornakert csapat és tömegsportra alkalmas pályái minden magánszemély részére rendelkezésre áll. Az ingyenes használatnak csak egy feltételt szab az üzemeltető, a max. egy órás pályahasználatot, amelyen keresztül mindenki egyforma esélyt kap a sportolásra. A Tornakert nyitva tartása hétköznapokon délelőtt 09:00 órától 12:00 óráig, délutánonként 15:00 órától 20:00 óráig tart.

A használattal kapcsolatos pontos információt a helyszínen lehet kapni.

Sport, egészség, játék egy helyen. Szántai Tornakert!

2017-07-11

 


 

Ingyen komposztládát a lakosságnak!

Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja Önöket, hogy a nyárias időjárásra való tekintettel több telephelyen is biztosítja a komposztládák átvételi lehetőségét. Társaságunk megkezdi a komposztládák osztását Jászberényben a Szelei úti Hulladékudvarban, így aki a szolgáltatást igénybe veszi, egy gyors adategyeztetés után akár haza is viheti komposztládáját, akár több darabot is. Jákóhalmi út 13. szám alatti telephelyünkön továbbra lehetőség van az átvételre.

Hulladékudvar nyitva tartása:

Hétfő:szünnap

Kedd: 12:00-18:00

Szerda: 07:00-12:00

Csütörtök: 07:00-15:00

Péntek: 07:00-15:00

SZOMBAT: 08:00-14:00

2017-07-11
Új kedvezményes szolgáltatással jelentkezik a Jászberényi V. V. Nonprofit Zrt…

A nyári szezon végéig azok, akik ellátogatnak és jegyet vásárolnak valamelyik Jászberényi strandon, azon a napon a fürdőzés után a pénztártól kapott nyugta felmutatásával fél áron mehetnek be az Állatkertbe. Ugyanakkor az állatkert meglátogatása után az ott kapott nyugta felmutatásával a teljes ár feléért strandolhatnak. Használja ki ezt a lehetőséget, és szervezzen magának és családjának egy napon két nagyszerű programot.

2017-07-11

 

 

 

 

 

 


 

Tüdőszűrés Jászberényben

Július 3. hétfőtől megkezdődött a szolnoki Hetényi Géza Kórház tüdőszűrő szakrendelése Jászberényben.

A lakosságszűrés helyszíne a V.V. Zrt. kezelésében lévő, volt Általános Iskola Tornaterme (Rákóczi út 29.). Bejárás a Bem J. utca felől.

A rendelések ideje:

hétfőn és szerdán 12:30 – 16:30 óráig,

kedden, csütörtökön és pénteken 08:30 – 12:30 óráig,

a rendelés utolsó napján (2017. augusztus 18. pénteken) 08:30 – 12:00 óráig.

Az ellátás a 40 év alattiaknak térítésköteles, azonban a 40. életévüket betöltöttek részére ingyenes.

2017-07-04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Újra itt a nyár….

Végre beköszöntött a várva várt nyár, és a gyerekek nagy örömére a nyári szünet. Kezdődhet a felhőtlen kikapcsolódás: kirándulás, táborozás, nyaralás és strandolás. A nyári szünet a gyerekek számára boldogságot, számunkra szülőknek, felnőtteknek felelősséget, nagyobb odafigyelést is jelent. Gyermekeinkre mindenütt veszélyek leselkednek, az utakon közlekedve gyalogosan, kerékpáron, és nem utolsósorban fürdőzés közben, a strandokon.

Nagyon fontos tudni, hogy a 12 év alatti gyermekek önállóan nem, csak felnőtti kísérettel látogathatják a strandokat. Ne felejtsük el a lelkükre kötni, hogy sem papuccsal, sem papucs nélkül ne szaladozzanak a medence környékén, mert az csúszás-, és balesetveszélyes. Egy percre se tévesszük őket szem elől, a játszótérre, illetve a sportpályákra (röplabda és focipálya) is el kell őket kísérni, egyedül nem lehetnek ott.

Ha valami olyat látunk a strand területén, amely balesetveszélyes, vagy úgy ítéljük meg, hogy valaki szabálytalanságot cselekszik, ne legyünk restek, szóljunk a fürdő alkalmazottainak.

Az üzemeltető a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat a létesítmény házirendjébe rögzítette, amelyet nem árt egyszer legalább végigolvasni. Megtalálható a pénztárnál, illetve a Jászberényi VV Nonprofit Zrt. weblapján:(www.vvzrt.hu/strand-es-termalfurdo/) honlapján.

Vigyázzunk, figyeljünk egymásra!

2017-06-28Megújuló utak Jászberényben….

Társaságunk megkezdte az idei évi útfelújítási munkálatokat. A burkolat felújításának első üteme a Jókai út szegélykő építésével kezdődött az új kopóréteg szőnyegezése előtt. Ebben az ütemben újítják még fel a Juhász utca és Vásárhelyi utca benzinkút mögötti szakaszát. Kérjük a lakosokat, hogy figyelmesen közlekedjenek az építkezések környékén!

2017-06-22

 

 

 

 Új berendezéssel bővült a Vagyonkezelő eszközparkja….

Társaságunknak a napokban egy Graco típusú útfelfestő berendezést szállították le, mellyel a kezelésünkben lévő belterületi utak, kerékpárutak felfestéseit hatékonyabban és gazdaságosabban tudjuk elvégezni. A berendezés önjáró, így a nagyobb területek felfestése gyorsabb, a kisebb, elzárt területeken a felfestő egység pedig leválasztható.

2017-06-22

 

 

 

 


Viharos hétvége Jászberényben…

Az elmúlt hétvégén a viharos időjárás a város területén több nagy lombozatú fát megrongált. Többek között a Május 1. téren található Tigáz Zrt. tulajdonában álló gázfogadóra szakadt rá egy méretes ágdarab. A helyszínre érkezve kiderült, hogy gázszivárgás veszélye miatt értesíteni kell a Jászberényi Hivatásos Tűzoltóságot. A tűzoltók kiérkezéséig a helyszínt biztosítottuk, majd a leszakadt ágat kikönnyítették és a területet kármentesítették. Szerencsére gázszivárgást nem volt tapasztaltunk, amit a Tigáz Zrt. munkatársai megerősítettek, így közvetlen életveszély nem állt fent.

2017-06-22


 


Megújultak a szelektív gyűjtőszigetek Jászberényben

A jászberényiek a napokban tapasztalhatták, hogy a szigeti gyűjtőedények külseje megújul. Megkérdeztük erről a JVV Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját Horgosi Zsoltot, aki elárulta nekünk, hogy tizennégy darab szigeti tájékoztató tábláit lecseréltek, korszerűvé varázsoltak. Elárulta azt is, hogy napjainkban nagy energiát fordítanak az illegálisan elhelyezett hulladékok elszállítására. A hét három napján takarítják környezetünket, ami évi tíz millióba kerül. Hangsúlyozta, hogy ezt az összeget szívesen fordítanák új játszótéri eszközök beszerzésére. Szerkesztőségünknek azt is elárulta, hogy a jövő héten környezettudatos napot szerveznek a központi óvodában, ahol szívesen várják az érdeklődőket.

2017-06-22